Το ραβασάκι Τσακαλώτου ξεσκεπάζει την κυβέρνηση, τονίζει το ΚΚΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΈντυπη Έκδοση

Η επιστολή Τσακαλώτου επιβεβαιώνει ότι το εφάπαξ βοήθημα ήταν άλλοθι για νέα σκληρά μέτρα, τονίζει το ΚΚΕ σχολιάζοντας την επιστολή του υπουργού Οικονομικών προς τους δανειστές, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας. «Η επιστολή Τσακαλώτου όχι μόνο επιβεβαιώνει ότι το εφάπαξ βοήθημα ήταν το άλλοθι για τα νέα

σκληρά μέτρα που έρχονται από τη νέα χρονιά, αλλά και ότι οι μισθοί, οι συντάξεις και συνολικά τα λαϊκά δικαιώματα θα βρίσκονται διαρκώς υπό την απειλή της επίτευξης των ματωμένων πλεονασμάτων, τη στιγμή που το κεφάλαιο παραμένει στο απυρόβλητο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Περισσός.

Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα The Toc, δήλωσε σχετικά με τα μέτρα ενίσχυσης των χαμη-λοσυνταξιούχων πως η κυβέρνηση «είναι εμπαιγμός να λέει ότι θα δώσει 600 εκατ. ευρώ, όταν την ίδια στιγμή με τον αντια-σφαλιστικό νόμο της η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2019 παίρνει από τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους 8,2 δισ. Είναι κοροϊδία γιατί οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ στη σύνταξη του Γενάρη θα το δουν μειωμένο κατά 50%».

Ο Κουτσούμπας παράλληλα σημείωσε πως «την ίδια στιγμή την προσωρινή αναστολή της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του ΒΑ. Αιγαίου, η κυβέρνηση την παρουσίασε ως αντάλλαγμα στη μετατροπή των νησιών σε χώρους εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Φαίνεται η κυβέρνηση ξεχνά ότι η έκπτωση του ΦΠΑ δεν χαρίστηκε στους νησιώτες. Κατακτήθηκε μετά από πολύχρονες και επίμονες διεκδικήσεις των νησιωτών. Ήταν ένα δίκαιο και αναγκαίο μέτρο ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες από το πρόβλημα του αυξημένου μεταφορικού κόστους.

Κατακτήθηκε πολύ πριν ξεσπάσει η άγρια επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τα εισοδήματα και άρα σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο. Δεν είχε ούτε έχει καμιά σχέση με το προσφυγικό ζήτημα και είναι απαράδεκτη η συσχέτιση που κάνει ο πρωθυπουργός». Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε πως «θεωρούμε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να υλοποιήσει μέχρι κεραίας το τρίτο μνημόνιο, τη συμφωνία με τους εταίρους της, την Ε.Ε., το ΔΝΤ και τους υπόλοιπους του κουαρτέτου, για να μπορέσει να παρουσιάσει το δικό της “success story” , όπως προσπάθησαν να κάνουν τα προηγούμενα χρόνια οι προκάτοχοί της, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

Όμως δεν εξαρτώνται όλα από τις προθέσεις της κυβέρνησης γιατί η πορεία της κρίσης, οι εξελίξεις στην Ε.Ε. και την Ευρωζώ-νη και διεθνώς επιδρούν και έχουν τη δική τους δυναμική που μπορούν να επιδράσουν και στην επιλογή των εκλογών. Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι κανένας τους δεν θέλει άμεσα εκλογές, ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η Ν.Δ., ούτε ο ΣΕΒ και η αστική τάξη της χώρας, ούτε το κουαρτέτο», κατέληξε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

ΚΚΕΤσακαλώτοςοικονομίαεπιστολή ΤσακαλώτουIssue: 1949Issue date: 29-12-2016Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα