Πολύνεκρη επίθεση στο κέντρο της Βαγδάτης

09:03 31/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλές δεκάδες τραυματίσθηκαν το πρωί του Σαββάτου, σε διπλή επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε πολυσύχναστη αγορά στο κέντρο της Βαγδάτης, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

«Υπάρχουν 18 νεκροί και 35 τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας συνταγματάρχης της αστυνομίας, ενώ ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών είπε πως ο απολογισμός της επίθεσης είναι 19 νεκροί και 45 τραυματίες. Στη συνέχεια ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, όμως

η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στοχοθετεί συχνά αμάχους στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά σε καταστήματα ανταλλακτικών αυτοκινήτων στην κεντρική περιοχή Σινάκ της Βαγδάτης κατά την πρωινή ώρα αιχμής.

Αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών είπε στο Ρόιτερς πως η μία έκρηξη οφειλόταν σε καμικάζι βομβιστή ενώ η άλλη σε εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Kurdistan24, η δεύτερη βόμβα εξερράγη όταν άνθρωποι είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται για να διασώσουν τους τραυματίες από την πρώτη έκρηξη.

Φωτο αρχείου

Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ, AFP

Keywords
Τυχαία Θέματα