«Το περιπολικό δεν είναι ταξί»: Οργή για τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της αστυνομίας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της γυναικοκτονίας έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων όπου η 28χρονη Κυριακή Γρίβα έπεσε νεκρή από το χέρι του πρώην συντρόφου της την ώρα που ζητούσε βοήθεια από την Αμεση Δράση, με τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για τα λάθη και τις παραλείψεις της αστυνομίας να είναι αμείλικτα, την ώρα που αλγεινή εντύπωση προκαλούν προκλητικές δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΛΑΣ αλλά και κυβερνητικών και στελεχών.

Συγκλονιστικό βίντεο αποτυπώνει τις τελευταίες στιγμές του θύματος πριν από την επίθεση του 39χρονου, ενώ ηχητικό ντοκουμέντο καταγράφει τον διάλογο που είχε η Κυριακή με αστυνομικό της Άμεσης Δράσης, έξω από το αστυνομικό τμήμα, από τον οποίο έλαβε την απάντηση ότι… το περιπολικό δεν είναι ταξί. Η 28χρονη πήγε στο αστυνομικό τμήμα γιατί διαισθάνθηκε τον κίνδυνο, αλλά η αστυνομία υποτίμησε τον κίνδυνο, δεν της έδωσε προστασία και έδωσε ουσιαστικά την ευκαιρία στον 39χρονο να τη σκοτώσει.

Η πρώτη αντίδραση της ΕΛΑΣ μετά τις αποκαλύψεις ήταν να παύσει από τη θέση του διοικητή, τον επικεφαλής αξιωματικό του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων. Ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα έχει απομακρυνθεί επίσης από τη θέση του, ενώ ερευνάται από την ΕΛΑΣ και είναι αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες. Όπως έγινε γνωστό, λίγο αργότερα, «ξηλώθηκαν» ακόμα τέσσερις αστυνομικοί από το ΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ηχητικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εστάλη ως είναι από χθες στον εισαγγελέα και στον επικεφαλής της εσωτερικής έρευνας εκ μέρους της ΕΛΑΣ.

Το ηχητικό αποτελεί μέρος της δικογραφίας ενώ στο στόχαστρο της έρευνας βρίσκεται στο σύνολό του το αστυνομικό τμήμα κι έχουν ληφθεί καταθέσεις. Με την ολοκλήρωση της προκαταρτικής έρευνας, τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι η 28χρονη Κυριακή έχει πάει μαζί με έναν φίλο της στο αστυνομικό τμήμα να ζητήσει βοήθεια. Βγαίνοντας από το Α.Τ. χωρίς να έχει βοηθηθεί επί της ουσίας, φαίνεται να μιλάει στο τηλέφωνο με την Άμεση δράση δευτερόλεπτα πριν δεχθεί την επίθεση που της αφαίρεσε τη ζωή, ζητώντας περιπολικό για να τη μεταφέρει στο σπίτι γιατί φοβάται πως ο δράστης θα την εκδικηθεί. πό. Πήρε την απάντηση ότι… τα περιπολικά δεν είναι ταξί.

Προκαλεί η Δημογλίδου

«Προφανώς και το περιπολικό δεν είναι ταξί» είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ σχολιάζοντας το ηχητικό, προκαλώντας ερωτηματικά με την αντίδρασή της. Η Κωνσταντία Δημογλίδου προτίμησε να σταθεί στο ότι θα μπορούσε να είναι πιο ευγενικός ο αστυνομικός. «Θα ήθελα να ακούσω μια πιο ευγενική απάντηση» είπε χαρακτηριστικά, ενώ προχώρησε και σε παρατηρήσεις στους δημοσιογράφους, καθώς όπως υποστήριξε, δεν θα έπρεπε να αναπαραχθεί στην τηλεόραση το ηχητικό με τις κραυγές της 28χρονης.

Η κοπέλα είχε περιγράψει στον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης τους φόβους της από το γεγονός ότι είχε εντοπίσει τον πρώην σύντροφό της να της έχει στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι της.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, η κοπέλα κάλεσε το 100, βγαίνοντας από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Στο διάλογο που έχει καταγραφεί η κοπέλα έχει πει τα στοιχεία της και το σημείο στο οποίο βρισκόταν, αλλά και τον λόγο για τον οποίο είχε καλέσει την Άμεση Δράση. Ο διάλογος με τον τηλεφωνητή είναι διαφωτιστικός, αλλά και εξοργιστικός.


Τηλεφωνητής: Να στείλω περιπολικό στο σπίτι σας για τον πρώην;

Κυριακή: Όχι είμαι στο τμήμα και θέλω να πάω σπίτι και φοβάμαι να πάω μόνη μου. Τον είδα περιμένει έξω από την πόρτα.

Τηλεφωνητής: Ωραία, το περιπολικό δεν είναι ταξί. Θα στείλω άμα θέλετε στο σπίτι σας.

Κυριακή: Ωραία, στείλτε στο σπίτι μου.

Τηλεφωνητής: Σε ποια οδό;

Κυριακή: Αριστοφάνους

Κυριακή: «Έχει έρθει εδώ! Είναι εδώ» ακούγεται να λέει…

Ο τηλεφωνητής τη ρωτά αν ο 39χρονος είναι εκεί, «χάνομαι», λέει το κορίτσι. Και αμέσως μετά ακούγονται φωνές «τη σκοτώνει, τη σκότωσε …».

Αμέσως μετά ακούγονται οι κραυγές της 28χρονης που δέχθηκε την φονική επίθεση και έχασε την ζωή της έξω από το ΑΤ.

Στο κάδρο λίγο πριν εμφανίστηκε ο δράστης. Η κοπέλα τον βλέπει, γυρίζει αμέσως για να μπει στο τμήμα για να προστατευθεί. Τότε ο δράστης τρέχει και αρχίζει να την μαχαιρώνει. Δευτερόλεπτα μετά, η άτυχη Κυριακή θα πέσει νεκρή, δίπλα στο φυλάκιο του φρουρού, του οποίου η δικηγόρος τώρα λέει πως «δεν είχε οπτική επαφή με το σημείο που επιτέθηκε ο δράστης».

Πάντως, ο φρουρός παρά τους ισχυρισμούς της δικηγόρου του, γνώριζε τι είχε συμβεί στην 28χρονη προσερχόμενη στο αστυνομικό τμήμα. ενώ είχε εικόνα της κατάστασης που επικρατούσε έξω από αυτό.

Την ίδια ώρα αναβρασμός επικρατεί στα social media, με τους χρήστες να είναι έξαλλοι με την απάντηση του αστυνομικού λίγο πριν δολοφονηθεί η 28χρονη που ζήτησε βοήθεια.

#γυναικοκτονια
«Το περιπολικό δεν είναι ταξί»
ιδίως αν δεν είσαι υπουργός

Ο διάλογος της κοπέλας με την αστυνομία και εικόνες απο την στιγμή της δολοφονίας

Στο τελευταίο καταφύγιο των πολιτών, όταν νιώθουν οτι απειλείται η ακεραιότητά τους, το αστυνομικό τμήμα υπάρχει… pic.twitter.com/o0sduxfEsZ

— Flagellum Dei (@flagellumdei111) April 3, 2024

#γυναικοκτονια πήγε η κοπέλα να ζητήσει προστασία από την αστυνομία και της είπαν «το περιπολικό δεν είναι ταξί για να σας πάει σπίτι».. την δολοφόνησε μπροστά στο αστυνομικό τμήμα και η αστυνομία φοβήθηκε να παρέμβει. Τι συζητάμε τώρα;

— Marios Rafail Bikos (@bikosmariosraf) April 3, 2024

"Το περιπολικό δεν είναι ταξί" της είπε το όργανο και τώρα τη μεταφέρει νεκροφόρα.

— Manos Voularinos (@ManosVoularinos) April 3, 2024

Η φράση του αστυνομικού της Άμεσης Δράσης ότι "το περιπολικό δεν είναι ταξί" είναι ντροπιαστική και κτηνώδης. Δεν απαντάς έτσι ανθρώπινα σε κάποιον που ζητά τη βοήθειά σου, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει κίνδυνο. Κάποιοι θέλουν προφανώς ξήλωμα, αλλά το πρόβλημα είναι η μεγάλη εικόνα.

— George Evgenidis (@g_evgenidis) April 3, 2024

"Το περιπολικο δεν ειναι ταξι"
[…]
Ημαρτον ρε φιλε.Σε καλει Γυναικα μεσα στον τρομο.Στειλε ενα τιμημενο περιπολικο αμεσως να δεις τι παιζει.Επαθα σοκ με την συνομιλια.
Μιλαει η μακαριτισσα Κυριακη Γριβα που την μαχαιρωσε ο αναρχοαπλυτος σχιζοφρενης φιλος της..#αγιοι_αναργυροι pic.twitter.com/u6WF8GCAtb

— Evgenios Tzavaras (@EvgeniosTzav) April 3, 2024

«Το περιπολικό δεν είναι ταξι».
Αν ήταν όμως να συνοδέψει δημοσιογράφο σπίτι, όχι ένα…
Τρια θα στέλνατε! pic.twitter.com/OWtfVvQOgn

— Ακροκεντρώος (@akrokentrwos_2) April 3, 2024

«Το περιπολικό δεν είναι ταξί κυρία μου».
Σωστά. Τα έχουμε για μόστρα όχι για μελλοθάνατους. pic.twitter.com/WTSNH7Vyiy

— Areti Athanasiou (@AretiAthanasiu) April 3, 2024

Ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης είπε ότι "το περιπολικό δεν είναι ταξί", δεν είπε όμως ότι το χρησιμοποιούν με αναμένους τους φάρους για να μεταφέρουν ζέστη την πίτσα στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας. #γυναικοκτονια #αγιοι_αναργυροι

— Stergios Alexiou (@stergiosale) April 3, 2024

-Το περιπολικό δεν είναι ταξί.
-Αν πυροβολούσε ο αστυνομικός, τώρα θα φωνάζατε.
-Γιατί δεν έφευγε από τη σχέση;
-Έδειχνε την ευτυχία της στα social media και έδινε δικαιώματα.
Διαφορετικές όψεις της σαπίλας του συστήματος. #γυναικοκτονία

— Chris Demetis (@Krs_Demo) April 3, 2024

-Το περιπολικό δεν είναι ταξί.
-Αν πυροβολούσε ο αστυνομικός, τώρα θα φωνάζατε.
-Γιατί δεν έφευγε από τη σχέση;
-Έδειχνε την ευτυχία της στα social media και έδινε δικαιώματα.
Διαφορετικές όψεις της σαπίλας του συστήματος. #γυναικοκτονία

— Chris Demetis (@Krs_Demo) April 3, 2024

Το περιπολικό δεν είναι ταξί της λέει..και η αδιαφορία έπρεπε να πληρώνεται!#δολοφονια pic.twitter.com/9zD3vY7Sl3

— Cookie (@Cookie83676630) April 3, 2024

«Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί» pic.twitter.com/lvQsQrGIWh

— Ρεπλικα (@yorgisAnyfantis) April 3, 2024

Προφανώς και ισχύει αυτό.
Μου έχει τύχει αργά το βράδυ να περιμένει ο οδηγός του ταξί να μπω στο σπίτι λέγοντας μου ότι έχει κι αυτός κόρες και τόσα γίνονται στις μέρες μας.
Το περιπολικό δεν είναι ταξί pic.twitter.com/Nq2yQp5arI

— Ειρήνη A (@blublu21_) April 3, 2024

Το περιπολικό δεν είναι ταξί… pic.twitter.com/wcbkGIRIil

— ALATSAN (@kalabrytinos) April 3, 2024

Σοκ και δέος.
«Το περιπολικό δεν είναι ταξί κυρία μου» απάντησε ο αστυνομικός από την Αμεση Δράση στην Κυριακή Γρίβα και 30 δευτερόλεπτα μετά ο ίδιος αστυνομικός ακούει από την ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή την Κυριακή να τρέχει φωνάζοντας ''βοήθεια'', ο δολοφόνος της να την κυνηγά… pic.twitter.com/K8e16Z3rZf

— Areti Athanasiou (@AretiAthanasiu) April 3, 2024

– Το περιπολικό δεν είναι ταξί.
– Ο Μένιος ο Φουρθιώτης είμαι.
– Συγγνώμη, δεν ήξερα, σε 3 λεπτά είμαστε από κάτω, κύριε.

— Christos Roukos (@christosroukos) April 3, 2024

Σοκαριστική αποκάλυψη:

-Κυριακή: «φοβάμαι, θέλω ένα περιπολικό να με συνοδεύσει στο σπίτι γιατί με κυνηγάει, θέλει να με εκδικηθεί»

-Αστυνομικός: «Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί»

-Αστυνομικός: «ναι, ναι με ακούτε»;

Όχι, δεν σε ακούει, είναι νεκρή.

ΥΓ:… pic.twitter.com/NN2PULMQIn

— Πεν Νταλαούρα (@ntalaoura) April 3, 2024

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Γιοκαρίνης: Αθώος μετά την ανάκληση της καταγγελίας για βία από την σύζυγό του –Οι…αγκαλιές και τα χαμόγελα μετά τη δίκη

Άγιοι Ανάργυροι: «Το περιπολικό δεν είναι ταξί», η εξοργιστική απάντηση της αστυνομίας στην 28χρονη – Τα τελευταία λόγια της πριν δολοφονηθεί

Folli Follie: Η εταιρεία ήταν ενός ανδρός αρχή, είπε για την διοίκηση από τον πατέρα του ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οργή,orgi