Το πάρκο της εγκατάλειψης

ΕΛΛAΔΑΈντυπη Έκδοση

Επικίνδυνο γκέτο το Πεδίον του Άρεως. Πλήρης αδιαφορία από την πολιτεία

Συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη οι κάτοικοι των πέριξ περιοχών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αδιαφορία της πολιτείας και την κοροϊδία της Περιφέρειας εξ αιτίας των οποίων έχει μετατραπεί σε επικίνδυνο γκέτο ένα από τα κεντρικά – και λίγα εναπομείναντα – πάρκα της Αθήνας.

Οι κάτοικοι, προφανώς, βιώνουν την πραγματικότητα, η οποία είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που θέλουν να

δείχνουν οι «αρμόδιοι» φορείς και μπορούν να αποτιμήσουν ότι οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί από τους εν λόγω αρμόδιους είναι κούφια λόγια.

Μόλις στις 5 του περασμένου Ιουλίου οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου να υποστηρίζει ότι το στοίχημα της αναβάθμισης του μητροπολιτικού πάρκου της πρωτεύουσας φαίνεται πως κερδίζεται. «Στόχος μας, όπως άλλωστε δεσμευθήκαμε προεκλογικά, είναι να αθροίσουμε δυνάμεις, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, προκειμένου να αποδώσουμε το πάρκο στους πολίτες», τόνισε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης σε συνέντευξη Τύπου, με αντικείμενο τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίον του Άρεως. «Το μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο της πρωτεύουσας, το Πεδίον του Άρεως, πρέπει να είναι ένα πάρκο πρότυπο, πόσο μάλλον όταν βρίσκεται σε μια πυκνοδομημένη περιοχή» τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου μιλώντας εκείνες τις ημέρες του Ιουλίου σε ραδιοφωνικό σταθμό (ΣΚΑΪ). Προφανώς τίποτε απ’ όσα ωραία ακούστηκαν από τους επισήμους και αρμόδιους δεν ισχύει, όπως φαίνεται από την κινητοποίηση των κατοίκων και τις βαρύτατες καταγγελίες τις οποίες κάνουν σε ανακοίνωσή τους, η οποία συνόδευσε την εκδήλωση που πραγματοποίησαν.

Στην ανακοίνωση της πρωτοβουλίας των κατοίκων μεταξύ άλλων αναφέρονται:

Ένα ολόκληρο καλοκαίρι πέρασε με «σβησμένο» το Πεδίον του Άρεως από τον χάρτη της πόλης μας, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των φωτιστικών δεν λειτουργούν παρά τις διαμαρτυρίες μας στην αρμόδια Περιφέρεια Αττικής.

Ο Σεπτέμβρης του 2017 το βρίσκει κατασκότεινο, απότιστο, με αφρόντιστο πράσινο, βρόμικο, με τις οσμές των ούρων να υπερκαλύπτουν εκείνες των φυτών.

Οι παιδικές χαρές είναι εγκαταλειμμένες, δίπλα σε κυκλώματα ναρκωτικών και πορνείας.

Αγάλματα και μνημεία έχουν πέσει θύματα βανδαλισμών, πολλά παγκάκια είναι κατεστραμμένα, οι υδάτινες διαδρομές, τα σιντριβάνια και ο ροδώνας δεν λειτουργούν.

Το ανακαινισμένο κτήριο Οικονομίδη παραμένει σφραγισμένο, ενώ ακόμα τα δύο περίπτερα στο κέντρο του πάρκου δεν λειτουργούν.

Η κατάσταση του Πεδίου του Άρεως προς την πλευρά της οδού Μαυρομματαίων αποτελεί γκέτο, ένα σκηνικό τρόμου. Βρίσκεται παρα δομένο στα χέρια των εμπόρων ναρκωτικών με εκατοντάδες τοξικοεξαρτημένους νέους από όλο το λεκανοπέδιο.

Στη διάρκεια της ημέρας κατασκηνώνουν μέσα στα παρτέρια του πάρκου, ενώ τη νύχτα βγαίνουν στο Green Park, ανάβουν φωτιές, κραυγάζουν, μαχαιρώνονται και προβαίνουν σε πράξεις απελπισίας. Η ηρωίνη των φτωχών (sisa) μεταμορφώνει ήρεμους νέους σε θηρία.

Για την βοήθεια αυτών των ατόμων δεν δραστηριοποιείται στον χώρο κάποια κοινωνική υπηρεσία. Αντίθετα ένα σύστημα σεξουαλικής εκμετάλλευσής τους διογκώνεται μέρα με τη μέρα. Σημειωτέον πως ανήκουν στις πιο αδύναμες κοινωνικές τάξεις και ευάλωτες ομάδες.

Αυτά κυρίες και κύριοι… αρμόδιοι. Και εις ανώτερα…

Πεδίον Άρεως΄εγκατάλειψηπάρκοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα