Έκλεισε για μία ώρα ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας λόγω εκρηκτικού μηχανισμού - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

ΕΛΛAΔΑ

Κλειστός για περίπου μία ώρα έμεινε ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα στο τμήμα από τον κόμβο Στέρνας έως την Αρχαία Νεμέα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες γύρω στις 3:20 το μεσημέρι βρέθηκε πολύ κοντά στον αυτοκινητόδρομο (113ο χλμ - ρεύμα προς Αθήνα) ένα περίεργο αντικείμενο, που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό. Αμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία και η εταιρεία

«Μορέας» και προχώρησαν σε διακοπή της κυκλοφορίας στο προαναφερθέν τμήμα και σε εκτροπή της μέσω Αργους - Δερβενακίων.

Στο σημείο έσπευσε και πυροτεχνουργός και γύρω στις 4:10 η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αργότερα η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: "Σήμερα το μεσημέρι, εντοπίστηκε από ιδιώτη που εκτελούσε χορτοκοπτικές εργασίες στο 113ο χ.λ.μ. του Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Τριπόλεως (ρεύμα προς Αθήνα – κόμβος Νεμέας Κορίνθου), παραπλεύρως και εκτός του οδοστρώματος, μικρού μεγέθους, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος μεταξύ άλλων, από συσκευή κινητού τηλεφώνου και κυλινδρικό αντικείμενο.

Σημειώνεται, ότι η ανωτέρω συσκευή τηλεφώνου ήταν απενεργοποιημένη και ως εκ τούτου, δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του μηχανισμού, ενώ εξουδετερώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Εκτιμάται, ότι ο μηχανισμός απορρίφθηκε στο συγκεκριμένο σημείο σε απροσδιόριστο παρελθόντα χρόνο, προς αποφυγή αστυνομικού ελέγχου.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση".

ΑυτοκινητόδρομοςΚαλαμάταβόμβαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα