Το φρούτο που «ξεχειλίζει» από βιταμίνη C και ωφελεί την ψυχική υγεία

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Ξεχάστε το! Το φρούτο που είναι το κλειδί για την ευεξία είναι το ακτινίδιο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που διαπιστώνει ότι η υψηλή περιεκτικότητα του φρούτου σε βιταμίνη C, όχι απλά θωρακίζει τον οργανισμό, αλλά ενισχύει και την ψυχική υγεία και μάλιστα τα αποτελέσματα έρχονται μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες.

Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα διαπίστωσαν ότι το ακτινίδιο επενεργεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα από οποιαδήποτε συμπληρώματα βιταμίνης

C.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Όταγκο, στη Νέα Ζηλανδία, μελέτησαν τα αποτελέσματα που είχε μία δίαιτα οκτώ εβδομάδων σε 155 ενήλικα άτομα, που είχαν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα έπαιρναν συμπληρώματα βιταμίνης ή placebo, ή κατανάλωναν δύο ακτινίδια κάθε μέρα και παρατηρούσαν τη ζωτικότητά τους, τη διάθεση που είχαν, την ποιότητα του ύπνου και τη σωματική δραστηριότητα.

Ήταν γνωστό στους επιστήμονες ότι όσοι καταναλώνουν ακτινίδια αισθάνονται ευεξία. Αλλά τώρα διαπιστώνεται ότι το φρούτο επενεργεί σε πολλά επίπεδα, ταχύτερα και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, σε σύγκριση με τα συμπληρώματα βιταμίνης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στην British Journal of Nutrition και είναι εντυπωσιακά: μέσα σε τέσσερις μέρες βελτιώνεται αισθητά η λειτουργία του οργανισμού και η τόνωση που προκαλεί το φρούτο φτάνει στο ανώτατο σημείο σε περίπου 14-16 ημέρες.

Ενώ με τα συμπληρώματα βιταμίνης C η μέγιστη βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού είναι οριακή και μέχρι την 12η μέρα.
«Αυτή η έρευνα μ ας βοηθάει να δούμε ότι αυτό που τρώμε μπορεί να έχει άμεση επίπτωση και στο πως αισθανόμαστε», τόνισε ο υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας, Δρ. Μπεν Φλέτσερ.

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις Γεωργιάδης: 50.000 ασθενείς θα χειρουργηθούν δωρεάν το απόγευμα με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης

Μελέτη: Οι «μεταλλαγμένοι» λύκοι στο Τσερνόμπιλ έχουν ανοσία στον καρκίνο

Πόση ώρα παραμένει το αλκοόλ στον οργανισμό μας;

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το φρούτο που «ξεχειλίζει» από βιταμίνη C και ωφελεί την ψυχική υγεία,