Γαλλία: Ακτιβίστριες για το κλίμα πέταξαν σούπα και σε πίνακα του Μονέ (photos/video)

Μετά τη Μόνα Λίζα, σειρά είχε η «Άνοιξη»…

Ακτιβίστριες της οργάνωσης Riposte Alimentaire, που πριν λίγες ημέρες είχαν πετάξει σούπα στον πίνακα της Τζιοκόντα στο Λούβρο, έκαναν το ίδιο και με το έργο του Κλοντ Μονέ στο μουσείο της Λυών.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε, φαίνονται δύο ακτιβίστριες για το κλίμα να πετούν σούπα στον πίνακα του 1872, ο οποίος, ευτυχώς, προστατεύεται από γυαλί.

ACTION EN COURS – LYON

Samedi 10 février. 15h30

Deux citoyennes engagées avec la campagne Riposte Alimentaire ont aspergé

de soupe le tableau “Le Printemps” de Claude Monet au musée des Beaux-Arts de Lyon #A22Network #Lyon #RiposteAlimentaire [1] pic.twitter.com/EBQPHQexir

— Riposte Alimentaire (@riposte_alim) February 10, 2024

Παρά το προστατευτικό γυαλί ωστόσο, το μουσείο ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε λεπτομερή επιθεώρηση του πίνακα ζωγραφικής μετά την επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Le Musée des Beaux-Arts de Lyon porte plainte contre l'organisation Riposte Alimentaire, dont les militants ont versé de la soupe sur le tableau « Printemps » de Claude Monet le 10 février.
—> pic.twitter.com/qiNTPky0ly

— Renard Jean-Michel (@Renardpaty) February 11, 2024

«Η φετινή άνοιξη θα είναι η τελευταία που θα έχουμε στη διάθεσή μας αν δεν αντιδράσουμε. Τι θα ζωγραφίζουν οι μελλοντικοί καλλιτέχνες; Τι θα ονειρευόμαστε αν δεν υπάρχει πια άνοιξη;» φώναξαν στους επισκέπτες του μουσείου, οι δύο ακτιβίστριες.

“Je m’appelle Ilona, j’ai 20 ans, et depuis plusieurs années, j’ai décidé de rentrer en résistance civile. Que ce soit pour moi ou toutes les générations à venir, il faut agir maintenant, avant qu’il soit trop tard.” [2] pic.twitter.com/XjxlXriblD

— Riposte Alimentaire (@riposte_alim) February 10, 2024

Σε ανάρτησή της στο Χ η περιβαλλοντική ομάδα υποστήριξε ότι «εμείς αγαπάμε την τέχνη αλλά οι μελλοντικοί καλλιτέχνες δεν θα έχουν τίποτα να ζωγραφίσουν σε έναν κατεστραμένο πλανήτη».

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ανησυχία για την υγεία του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν – Εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας

Βόρεια Μακεδονία: Παύουν να ισχύουν τα διαβατήρια με την παλαιότερη ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Κέλβιν Κιπτούμ: Σκοτώθηκε σε τροχαίο – Κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο μαραθώνιο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία, Ακτιβίστριες, Μονέ,gallia, aktivistries, mone