Το 80% των υποψηφίων του κοινωνικού φροντιστηρίου του δήμου Αθήνας πέρασε σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΛΛAΔΑ

Σ’ έναν σημαντικό και αξιόπιστο εκπαιδευτικό θεσμό έχει εξελιχθεί το κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, το οποίο συμπληρώνει φέτος τέσσερα χρόνια λειτουργίας και το επισκέφθηκε το απόγευμα ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης.

Ο Γιώργος Καμίνης, που συνομίλησε με εθελοντές καθηγητές, αλλά και μαθητές, τόνισε τα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών του στις εισαγωγικές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, που φέτος έφθασαν το 80%, υπογραμμίζοντας το ποιοτικό έργο που επιτελείται σ’ αυτό.

Επίσης, προανήγγειλε την ίδρυση αντίστοιχων δομών και στις άλλες δημοτικές ενότητες της Αθήνας. Το μοναδικό μέχρι στιγμής Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, στεγάζεται σήμερα στο 8ο γυμνάσιο - λύκειο Αθηνών, στην περιοχή της πλατείας Κολιάτσου.

Το κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, προσφέρει πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και των τριών τάξεων του λυκείου, καθώς και σε υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι διεκδικούν μία θέση στα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα.

Συνολικά, στα τέσσερα χρόνια έχουν φοιτήσει περισσότεροι από 700 μαθητές, ενώ οι εθελοντές εκπαιδευτικοί ανέρχονται σε εκατό. Φέτος, παρακολουθούν τα μαθήματα 150 μαθητές, αλλά αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός αυτός, αφού γίνονται καθημερινά νέες εγγραφές, όπως ανέφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος για το παιδί Μαρία Ηλιοπούλου, που συνόδευε τον Γιώργο Καμίνη.

Σύμφωνα με την Μαρία Ηλιοπούλου, στο κοινωνικό φροντιστήριο «έρχονται μαθητές που έχουν όρεξη να προχωρήσουν αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα». Επίσης, απηύθυνε έκκληση να συμβάλλον στο έργο του κοινωνικού φροντιστηρίου και άλλοι εθελοντές εκπαιδευτικοί, κυρίως φυσικοί και χημικοί θετικής κατεύθυνσης .Αλλά και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ, προκειμένου, όπως είπε ο δήμος να ιδρύσει αντίστοιχο Κοινωνικό Φροντιστήριο, σ’ άλλο χώρο. «Θα είμαστε πολύ χαρούμενοι εάν αυτό το καταφέρουμε, γιατί και τα παιδιά των επαγγελματικών λυκείων κι αυτά έχουν ανάγκη από τη βοήθειά μας», τόνισε.

Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι ο δήμος είναι υπερήφανος για τη δράση του αυτή και ευχαρίστησε δημοσίως τους εθελοντές εκπαιδευτικούς «για την αρωγή που δίνουν στο δήμο και στους μαθητές εκείνους οι οποίοι έχουν ανάγκη αυτή της πρόσθετης διδασκαλίας την οποία δε μπορούν για διάφορους λόγους να την έχουν στον ιδιωτικό τομέα».

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος για το Παιδί Μαρία Ηλιοπούλου, τόνισε:

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό που γίνεται και φέτος εδώ. Οι εθελοντές που βοηθάνε, οι συντονιστές μας, είναι εξαιρετικοί σ’ αυτό το έργο που γίνεται με την αρωγή του δήμου και του ΚΕΚ του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να μπορέσει να υποστηριχθεί και το διοικητικό κομμάτι του εγχειρήματος».

Για το ρόλο των εθελοντών καθηγητών μίλησε ένας εκ των συντονιστών τους, ο Γιάννης Γαλανάκης, ο οποίος είπε : «Εγώ, όπως και οι υπόλοιποι εθελοντές, όταν ήμασταν στη φάση να δώσουμε Πανελλήνιες εξετάσεις, είχαμε τη βοήθεια της οικογένειας να πάμε σε ένα ιδιωτικό φροντιστήριο. Δυστυχώς, τώρα δεν το έχουν όλα τα παιδιά και εφόσον μπορούμε να βοηθήσουμε να επιτύχουν τα όνειρα και τους στόχους τους, είμαστε εδώ για να προσφέρουμε από το πλεόνασμα του ελεύθερου χρόνου μας γι’ αυτά τα παιδιά και για όποιον το έχει πραγματικά ανάγκη».

Γιώργος ΚαμίνηςΑΕΙΤΕΙκοινωνικό φροντιστήριοΔήμος ΑθήναςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα