Τη Δευτέρα ο 3ος γύρος των συνομιλιών Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο τρίτος γύρος των συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, και όχι μέσα στο Σαββατοκύριακο όπως είχε αρχικά ειπωθεί.

Αυτό τουλάχιστον ανέφεραν απόψε ουκρανικές πηγές, ανάμεσα στους οποίους και ένας Ουκρανός διαπραγματευτής.

Στο μεταξύ, οι σειρήνες ήχησαν και πάλι το απόγευμα στο Κίεβο, σηματοδοτώντας το τέλος της κατάπαυσης του πυρός που έμεινε στα λόγια.

Την ίδια ώρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν εκ νέου τις επιθέσεις.

Σε ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξαπολύει πυρά

κατά της Ουκρανίας, που δεν μπόρεσε -όπως αναφέρει- να ελέγξει τις ενέργειες των εθνικιστών.

«Λόγω της επιφυλακτικότητας της ουκρανικής πλευράς να ασκήσει επιρροή στους εθνικιστές ή να παρατείνει την “κατάπαυση του πυρός”, οι επιχειρήσεις ξανάρχισαν από τις 18.00, ώρα Μόσχας», αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονατσένκοφ.

Την ίδια ώρα, το Κίεβο υποστηρίζει ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί ανατολικών πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της Μαριούπολης, συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, εμποδίζοντας τους αμάχους να απομακρυνθούν από την περιοχή μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων που συμφωνήθηκαν στον τελευταίο γύρο συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός.

Διαβάστε επίσης:

ΟΗΕ: 1,5 εκατομμύριο μέχρι την Κυριακή οι πρόσφυγες από την Ουκρανία

Ανδραβίδα: «Όποιος του έφερνε αντίσταση τον “τακτοποιούσε” – Χτυπούσε την πρώην γυναίκα του 3 φορές τη μέρα», λέει θείος του (Video)

Μίλτος Τεντόγλου: Σε σχέση με γνωστή αθλητικογράφο

Keywords
Τυχαία Θέματα