Έλληνες δημοσιογράφοι Ουκρανία: Τρόμος για ρεπόρτερ του Open

Στην δίνη του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας βρίσκονται δημοσιογράφοι και εικονολήπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι καλύπτουν τα τραγικά γεγονότα. Μάλιστα, Έλληνες ρεπορτερ κατήγγειλαν τις στιγμές τρόμου που βίωσαν όταν δέχτηκαν έλεγχο από πολιτοφύλακες και αστυνομικούς στην Ουκρανία. Πιο συγκεκριμένα, το συνεργείο του Open στο Κίεβο με τον δημοσιογράφο Χρήστο Νικολαΐδη και τον εικονολήπτη Δημήτρη Αλεξάκη, περιέγραψαν τη στιγμή που τους πλησίασαν πολιτοφύλακες και μάλιστα

σήκωσαν όπλο: “Μας πλησίασαν πολιτοφύλακες και αστυνομικοί. Κάποια στιγμή ο ένας από τους πολιτοφύλακες, που ήταν πολύ εκνευρισμένος σήκωσε το όπλο του και σημάδεψε τον Δημήτρη”, αναφερόμενος στον εικονολήπτη του OPEN.

Όπως είπε: “Τα πράγματα ήταν “λίγο δύσκολα” αλλά το ξεπεράσαμε. Ο Δημήτρης κράτησε την ψυχραιμία του. Προσπάθησα να δείξω την δημοσιογραφική ταυτότητά μου, ο Νίκος ο μεταφραστής μας άρχισε να τους φωνάζει και να τους εξηγεί…”. Μάλιστα, ο εικονολήπτης Δημήτρης Αλεξάκης περιέγραψε ότι για να καθησυχάσει τον πολιτοφύλακα που τον σημάδευε, αναγκάστηκε να ξαπλώσει στο έδαφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα