Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-12-2015

MEDIA

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ποιος πολιτικός πήρε μίζα $2.500.000

Η εφημερίδα γράφει ότι "η μυστική κατάθεση-φωτιά γυναίκας (στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος) που έδωσε στοιχεία για "περίεργες" συναλλαγές".

ΕΘΝΟΣ: "Το μοντέλο μείωσης των επικουρικών"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με το Ασφαλιστικό θα κάνει "ποδαρικό" η κυβέρνηση τη νέα χρονιά. Στόχος, καμία μείωση στις κύριες συντάξεις. Για τις επικουρικές

προκρίνεται το μοντέλο των κλιμακωτών περικοπών μετά τα 170 ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το Μαξίμου γράφει γράμμα στον Αϊ-Βασίλη... Λεβέντη". "10 βόμβες σε συντάξεις, όρια ηλικίας και εφάπαξ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Φλαμπουράρης "αποθέωσε" τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων κάνοντας λόγο "για έναν πολιτικό που επί 35 χρόνια υπερασπίζεται τους αδύναμους". "Καταιγισμό μέτρων και σαρωτικών αλλαγών στις συντάξεις, στις εισφορές και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης φέρνει η μεταρρύθμιση - σταθμός στο ασφαλιστικό το 2016".

ΕΣΤΙΑ: "Εμπαιγμός με τις συντάξεις"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με την αγωνία για νέες περικοπές στις συντάξεις τους περνούν τις φετινές εορτές εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι. Η σύγχυσή τους επιτείνεται από αντικρουόμενες συχνά δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Στης πείνας τα θρανία"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "από τις πρώτες λιποθυμίες στα ελληνικά σχολεία λόγω ασιτίας, οι αριθμοί της επισιτιστικής ανασφάλειας ανεβαίνουν δραματικά χρόνο με τον χρόνο. Πάνω από δύο χιλιάδες σχολεία έκαναν αίτηση να ενταχθούν στο πρόγραμμα "Διατροφή", αλλά μόνο 110 τα κατάφεραν".

ΤΑ ΝΕΑ: "Φόρος υπέρ συντάξεων στις τραπεζικές συναλλαγές"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φόρο ένα τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές άνω των 1.000 ευρώ - για να σώσει τις κύριες συντάξεις - σχεδιάζει να καθιερώσει η κυβέρνηση εφόσον οι δανειστές δεν δεχτούν τελικώς την αρχική της πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ύψους 1%. Το Μέγαρο Μαξίμου κινείται στην κατεύθυνση της μη περικοπής των συντάξεων και προτίθεται να καταθέσει το Ασφαλιστικό στη Βουλή αμέσως μετά τις γιορτές".

Kontranews: "Ανένδοτο κατά της λιτότητας"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ανένδοτο κατά της λιτότητας πρέπει να κηρύξει ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας στους δανειστές ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο να ζει μέσα στη φτώχεια, στην ανεργία και την εξαθλίωση".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κρίσιμο τετραήμερο για τον προϋπολογισμό"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μέσα στα τέσσερα τελευταία 24ωρα του έτους θα κριθεί η εκτέλεση του φετινού κρατικού προϋπολογισμού. Θα πρέπει να εισπραχθούν 4,36 δισ. ευρώ αποκλειστικά από φόρους, με το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού να πρέπει να καταβληθεί στις τέσσερις εργάσιμες που απομένουν μέχρι την αλλαγή του χρόνου".

πρωτοσέλιδα εφημερίδωνεφημερίδεςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα