Συνάντηση Τσίπρα με τον Πιερ Μοσκοβισί

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Α. Τσίπρας καλωσόρισε τον κ. Μοσκοβισί και του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο της μητέρας του, ενώ στάθηκε στις διαφορετικές συνθήκες

της συνάντησης, σε σύγκριση με τις πολύωρες διαπραγματεύσεις το καλοκαίρι στις Βρυξέλλες.

Θα ακολουθήσει συνάντηση του επιτρόπου με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σύμφωνα με το vima.gr η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει από τον Γάλλο επίτροπο πολιτική λύση για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, με στόχο το όριο για την προστασία της πρώτης κατοικίας να μην πέσει κάτω από τις 200.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας για το ζευγάρι.

Παραλλήλως ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να τονίσουν στο γάλλο Επίτροπο την ανάγκη αποσύνδεσης (decoupling) της αξιολόγησης από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στο πλευρό της Αθήνας βρίσκονται ο Μάριο Ντράγκι(EKT) και η Κριστίν Λαγκάρντ (ΔΝΤ) αλλά αντιδρά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που ουσιαστικά ελέγχει το Eurogroup.

Το πρόγραμμα Μοσκοβισί

Την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο (ώρα 10.30, στο Υπουργείο) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Επίτροπος θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και τον ΥφυπουργόΑλέξανδρο Χαρίτση και αμέσως μετά θα επισκεφθούν μαζί τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, τις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του οποίου συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΜοσκοβισίΤσίπραςΜαξίμουΚυβέρνησησυνάντησηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα