Αποστάσεις Μαξίμου από δηλώσεις Φίλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διακριτικές αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη κρατούν κυβερνητικοί κύκλοι αλλά και το ίδιο το Μαξίμου ύστερα από την αλυσίδα αντιδράσεων που προκλήθηκαν εκ μέρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ποντιακών φορέων.

Ειδικότερα, κύκλοι του Μαξίμου έκαναν λόγο για «προσωπικές απόψεις» του Νίκου Φίλη, τις οποίες ωστόσο, προσθέτουν, έχει δικαίωμα να εκφράζει. Ωστόσο, θέμα παραίτησης του υπουργού δε φαίνεται να τίθεται.

Τις θέσεις της κυβέρνησης εξέφρασε, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης σε δηλώσεις

του στο περιστύλιο της Βουλής. «Οι επιστημονικές προσεγγίσεις μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα σε μία Δημοκρατία», τόνισε Από την άλλη, καταλόγισε «πατριδοκαπηλία» στα στελέχη της ΝΔ που άσκησαν κριτική.

Σημείωσε ότι «η θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή και δημόσια εκφρασμένη τόσο με δήλωση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου στις 19.5.2015, όσο και στους χαιρετισμούς στις αντίστοιχες ημέρες μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων κατά το παρελθόν».

Ο κ. υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στις επιθέσεις που δέχθηκε ο κ. Φίλης από τη ΝΔ: «Η εσωτερική μάχη για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να γίνεται με όρους πατριδοκαπηλίας. Θα βοηθούσε την πολιτική ζωή της χώρας αυτή να γίνεται με πολιτικούς όρους και θέσεις, γεγονός που δεν έχουμε δει να συμβαίνει»

ΦίληςδηλώσειςΜαξίμουΚυβέρνησηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα