Συμφωνία Ρωσίας και Τουρκίας για τη Συρία- Η κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε πως Ρωσία και Τουρκία έχουν φτάσει σε συμφωνία αναφορικά με την κατάπαυση του πυρός στη Συρία και για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.

«Η συμφωνία που καταφέραμε είναι, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, πολύ εύθραυστη. Χρειάζεται εξαιρετική προσοχή, υπομονή, επαγγελματισμό και διαρκή επικοινωνία μεταξύ των μερών» δήλωσε, σύμφωνα με το RT, o Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών της Ρωσίας, ενώ διευκρίνισε πως η συμφωνία στην οποία

έχει αναφερθεί τις προηγούμενες μέρες η τουρκική πλευρά, αποτελείται από τρία διαφορετικά έγγραφα.

«Το πρώτο έγγραφο υπεγράφη από τη συριακή κυβέρνηση και τη συριακή αντιπολίτευση ώστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στο έδαφος της Δημοκρατίας της Συρίας. Το δεύτερο [έγγραφο] περιέχει μια ομάδα μέτρων για τον έλεγχο της κατάπαυσης του πυρός. Το τρίτο έγγραφο είναι μια διακύρηξη της πρόθεσης της επίλυσης του Συριακού ζητήματος », δήλωσε ο Πρόεδρος Πούτιν.

Η ανακωχή στη Συρία υποστηρίζεται από επτά ένοπλες αντιπολιτευόμενες στο καθεστώς Άσαντ ομάδες, είπε ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκου, λέγοντας μάλιστα πως οι επτά αυτές ομάδες έχουν στις τάξεις τους περι τους 60.000 μαχητές. Ταυτόχρονα, διευκρίνισε πως αν η συμφωνία τηρηθεί αυτό θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της ρωσικής παρουσίας στη Συρία.

Ο Πούτιν ανέφερε πως πρόκειται να επικοινωνήσει με τον Τούρκο και Ιρανό ομόλογό του για να συζητήσουν τα περαιτέρω βήματά τους στην επίλυση της Συριακής κρίσης.

ΡωσίαΤουρκίαΙράνΣυρίακατάπαυση πυρόςΒλαντιμίρ ΠούτινHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα