Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Μπόκο Χαράμ: Διδάσκει σε παιδιά πώς να βιάζουν ομήρους

ΚΟΣΜΟΣ

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για την Μπόκο Χαράμ που κάνουν λόγο ότι μαχητές της οργάνωσης διδάσκουν 13χρονα παιδιά πώς να βιάζουν τους ομήρους τους.

Όπως ααφέρει ένας 15χρονος μαχητής που κατάφερε να αποδράσει από την Μπόκο Χαράμ οι ενήλικοι μαχητές λένε στους νεότερους ότι θα είναι… διασκεδαστικό ο βιασμός των κρατούμενων.

Οι εξτρεμιστές, οι οποίοι έχουν δηλώσει υποταγή στο ISIS, σύμφωνα με πληροφορίες στρατολογούν όλο και περισσότερα τα παιδιά προκειμένου να ενισχύσουν τις τάξεις

τους καθώς έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες κατά το τελευταίο έτος στις μάχες εναντίον του νιγηριανού στρατού.

Ένα αγόρι, που είχε απαχθεί από την Μπόκο Χαράμ περίγραψε το πώς οι αρχαιότεροι μαχητές πέρασαν δύο ημέρες καθοδηγώντας τους νέους στο πως να πραγματοποιούν ι βιασμούς - επανειλημμένα και να επιτίθενται σε γυναίκες και νεαρά κορίτσια που κρατούσαν σε αιχμαλωσία.

Ο 15χρονος Άχμεντ αποκάλυψε πως τα αγόρια μάθαιναν να υποτάσσουν τα θύματά τους. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του «τα κορίτσια ούρλιαζαν και κλαίγανε για βοήθεια, αλλά του μαχητές της Μπόκο Χαράμ δεν τους ένοιαζε. Μερικές φορές τις χτυπούσαν ή της απειλούσαν με όπλα, αν δεν συνεργάζονταν».

Ένα κορίτσι που κατάφερε να γλιτώσει από τα δεσμά της Μπόκο Χαράμ ανέφερε πώς είχε βιαστεί από «μικρά αγόρια» που ήταν τόσο μικρά που θα μπορούσε κανονικά να τα αποκρούσει «πολύ εύκολα».

Ένα αγόρι έμοιαζε με 13 ετών και μάλλον ήταν η πρώτη φορά που έκανε σεξ, αλλά τα κατάφερε γιατί κρατούσε όπλο.

Οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες ήρθαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα όταν κυκλοφόρησε βίντεο που έδειχνε τους αντάρτες της Μπόκο Χαράμ να χρησιμοποιούν ως «ανθρώπινη ασπίδα» κορίτσια που είχαν απαχθεί το 2014 στο Chibok βορειοανατολικά της Νιγηρίας στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από μια αεροπορική επίθεση στη βάση τους.

Οι μαχητές της Μπόκο Χαράμ είχαν απαγάγει πάνω από 200 κορίτσια από το σχολείο τους στην πόλη της Chibok τον Απρίλιο του 2014. Το πρώτο από τα κορίτσια που κατάφερε να αποδράσει τόνισε ότι οι περισσότεροι όμηροι κρατούνται στο δάσος Sambisa.

Η Μπόκο Χαράμ έχει απαγάγει εκατοντάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά κατά τη διάρκεια της επταετούς εξέγερση της με στόχο τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Η Μπόκο Χαράμ έχει σκοτώσει περισσότερα από 15.000 άτομα και έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπων κατά τη διάρκεια της εξέγερσης της. Μέχρι τις αρχές του 2015 ήλεγχε μια περιοχή στο μέγεθος του Βελγίου μετά την αντεπίθεση του νιγηριανού στρατού έχει υποχωρήσει αρκετά.

Μπόκο ΧαράμΝιγηρίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα