Σύγχρονοι Μαύροι Πάνθηρες στο δημοφιλέστερο άθλημα των ΗΠΑ - Η αντίδραση του Κάπερνικ εξελίσσεται σε κίνημα (Video)

ΑΘΛΗΤΙΚA

Ο Κόλιν Κάπερνικ τις τελευταίες ημέρες δεν είναι πια τόσο απομονωμένος. Λίγες εβδομάδες μετά την πρωτοφανή για τα αμερικανικά αθλητικά δεδομένα αντίδρασή του, βλέπει πολλούς συναθλητές του να ενστερνίζονται την διαμαρτυρία του. Υπενθυμίζεται ότι ο Κόλιν Κάπερνικ γονάτισε κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, πριν από την έναρξη ενός παιχνιδιού του αμερικανικού ποδοσφαίρου, διαμαρτυρόμενος για τις φυλετικές διακρίσεις.

Στην επίσημη έναρξη των παιχνιδιών την περασμένη Κυριακή,

ο Κάπερνικ δεν ήταν μόνος καθώς γονάτισαν δίπλα του τρεις από τους συμπαίκτες του και δύο από τους αντιπάλους, γράφει ο Guardian.

Ο Κάπερνικ έχασε την περσινή περίοδο τη θέση του βασικού στην ομάδα του, τους 49ers, αλλά έχει κερδίσει την πρώτη θέση στις πωλήσεις της ομάδας. Ο ίδιος είπε ότι θα δώσει όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις γύρω από το όνομά του σε κοινωνικά προγράμματα και επιπλέον θα προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια.

Ο γενικός διευθυντής της ομάδας Jed York, μιλώντας στο ESPN είπε ότι στηρίζει τον Κάπερνικ. «Έχω πει ότι η προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι ένα ζήτημα που πρέπει να μας απασχολεί. Δεν είναι εύκολο να κάνεις κάτι το οποίο δεν είναι πολύ δημοφιλές και πιστεύω ότι αυτό που έκανε ο Κόλιν το έκανε με σεβασμό. Προσπαθεί να δώσει φωνή σε ανθρώπους που νιώθουν ότι δεν έχουν και θέλουμε να κάνουμε το ίδιο και να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε» είπε ο York.

Πηγή: Guardian

ΚάπερνικΜαύροι Πάνθηρεςφυλετικές διακρίσειςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα