Σύγχρονη σκλαβιά στις καλλιέργειες τσαγιού

ΚΟΣΜΟΣ

Ετοιμόρροπα σπίτια, εξαιρετικά χαμηλοί μισθοί και κακή διατροφή είναι κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν τις συνθήκες εργασίας στα χωράφια καλλιέργειας τσαγιού στην Ινδία.

Μπορεί το τσάι να είναι το δημοφιλέστερο ρόφημα, σε ολόκληρο τον κόσμο, μόνο το νερό καταναλώνεται περισσότερο, αλλά οι συνθήκες εργασίας στην παραγωγή του είναι άθλιες, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του BBC.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι «εργαζόμενοι» στις φυτείες τσαγιού, ζουν σε σπίτια που είναι έτοιμα να καταρρεύσουν, δεν έχουν ούτε τις βασικές συνθήκες

υγιεινής, με ανοιχτό αποχετευτικό σύστημα που βρίσκεται μέσα στις περιοχές διαμονής των εργατών και χωρίς απολύμανση.

Οι εργάτες που δουλεύουν για τις μεγαλύτερες εταιρείες τσαγιού παγκοσμίως, πληρώνονται με 1,5 δολάριο την ημέρα, πολύ χαμηλότερα από τον κατώτατο μισθό στην Ινδία, με κακή διατροφή και είναι εκτεθειμένοι σε ασθένειες, καθώς όπως αποκαλύπτει το BBC δεν λαμβάνουν καμία προστασία κατά τη διάρκεια των ψεκασμών με χημικά. Επίσης σε πολλές φυτείες εργάζονται και ανήλικα παιδιά.

Ο επικεφαλής της Ινδικής Ένωσης Τσαγιού επιβεβαίωσε μιλώντας στο BBC ότι όντως οι συνθήκες εργασίας στις φυτείες είναι απαράδεκτες και τόνισε ότι αυτά τα θέματα πρέπει να αναδειχθούν.

Πηγή: Time

τσάικαλλιέργεια τσαγιούΙνδίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα