Στουρνάρας: Κλείστε άμεσα την αξιολόγηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην φράση «όσο αργούμε, τόσο χειρότερα», για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, θα μπορούσε κανείς να συνοψίσει την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την Ενδιάμεση Έκθεση της ΤτΕ για τη Νομισματική Πολιτική. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας

έστειλε σαφέστατο μήνυμα, για ακόμη μια φορά, προς την κυβέρνηση να κλείσει άμεσα την δεύτερη αξιολόγηση υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει ορθολογική επιλογή μεταξύ ολοκλήρωσης της αξιολόγησης τώρα ή αργότερα. Αργότερα οι συνθήκες θα είναι πολύ χειρότερες. Αργότερα ίσως θα είναι πολύ αργά».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα «η θετική δυναμική που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία πρέπει να διασφαλιστεί με την άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και να στηριχθεί στην υλοποίηση των στόχων του προγράμματος και στην επιτάχυνση του ρυθμού εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων που έχουν συμφωνηθεί».

Μιλώντας για την ανάγκη της άμεσης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας τόνισε ότι «ο σημαντικότερος και αμεσότερος κίνδυνος είναι η μη έγκαιρη κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος. Δεδομένων των εθνικών εκλογικών αναμετρήσεων σε μία σειρά από χώρες-μέλη της ευρωζώνης στο άμεσο μέλλον, ο χρήσιμος χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος. Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, να είχε ολοκληρωθεί πέρυσι το Φεβρουάριο. Η περαιτέρω καθυστέρηση της ολοκλήρωσής της πέραν του τρέχοντος μηνός, πρώτον, θα τροφοδοτήσει ένα νέο κύκλο αβεβαιότητας, δεύτερον, θα καταστήσει δυσχερέστερη την επίτευξη συμφωνίας και τρίτον, θα υποσκάψει την προβλεπόμενη ανάκαμψη της οικονομίας. Αυτό θα καταστήσει ενδεχομένως αναγκαία τη λήψη νέων μέτρων για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων με αποτέλεσμα να μειώσει περαιτέρω το ρυθμό ανάπτυξης. Ένα τέτοιο αρνητικό σπιράλ θα μπορούσε να επαναφέρει την οικονομία σε ύφεση και στην επανάληψη των αρνητικών εξελίξεων που έλαβαν χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Γιάννης ΣτουρνάραςαξιολόγησηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα