Στον πάγο μέχρι νεωτέρας η τροπολογία για το νέο τηλεοπτικό τοπίο - Παππάς: Μετά την προσπάθεια για συγκρότηση του ΕΣΡ - «Ζητείται συναίνεση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τη δημοσιοποίηση της τροπολογίας με την οποία μεταξύ άλλων, ρυθμίζονται τα της διακοπής του σήματος των μη αδειοδοτούμενων καναλιών, η προώθησή της στη Βουλή για ψήφιση αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας. Κατά δήλωση του υπουργού Επικρατείας, γύρω στα μεσάνυχτα, η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση κατά την οποία ο δεύτερος «εξέφρασε την άποψη ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για τη μετάβαση

στο νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι καλύτερο να λάβει χώρα μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής». Λαμβάνοντας υπόψη αυτή τη θέση ο υπουργός Επικρατείας στην ανακοίνωσή του δηλώνει: «Αυτό και θα κάνουμε» και καλεί τα κόμματα σε συναίνεση.

«Είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων. Τόσο για τη συγκρότηση της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής, του ΕΣΡ, όσο και για τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο. Ήρθε η ώρα, νομίζω, όλα τα κόμματα να κινηθούν με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι με γνώμονα την υπεράσπιση ειδικών, ιδιαίτερων συμφερόντων» αναφέρει η δήλωση του υπουργού Επικρατείας..

ΠαππάςΕΣΡτροπολογία για τηλεοπτικό τοπίοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα