Στα τάρταρα η δημοτικότητα του Μακρόν

ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πτώση για τη δημοτικότητα του Γάλλου πρόεδρου Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είδε εκ νέου τη δημοτικότητα του να πέφτει σε χαμηλά επίπεδα.

Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος θα βρίσκεται στην Ελλάδα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το μεγάλο πακέτο μεταρρυθμίσεων του στα εργασιακά της Γαλλίας, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή

στις 22 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με μια έρευνα του YouGov, έχασε 7% μέσα στο Αύγουστο, με το ποσοστό της δημοφιλίας του να ανέρχεται πλέον σε μόλις 30%.

Αντίστοιχα αρνητική πορεία έχει και το ποσοστό του Γάλλου πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ, του οποίου η δημοτικότητα ανέρχεται στο 32%.

Σε συνέντευξη του την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μακρόν ξεκαθάρισε πως γνωρίζει για την πτώση της δημοφιλίας του και είναι προετοιμασμένος να την αντιμετωπίσει για να φέρει εις πέρας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Θεωρεί δε πως οι αλλαγές στα εργασιακά και η μάχη κατά της ανεργίας, ειδικά αν αυτή κερδηθεί εντός της τρεχούσης πενταετίας, θα εκτοξεύσουν εκ νέου τη δημοφιλία του στα επίπεδα που ήταν το Μάιο, όταν και εξελέγη Πρόεδρος.

ΓαλλίαΕμμανουέλ ΜακρόνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα