Τα «παιχνίδια» του Κιμ ρίχνουν το Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο

ΚΟΣΜΟΣ

Η αποστροφή κινδύνου που προκάλεσε η πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας έπληξε σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς προκάλεσε ένα ευρύ ξεπούλημα μετοχών. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 και ο δείκτης μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης της Ευρωζώνης υποχωρούσαν 0,5% και οι δύο, ενώ ο δείκτης FTSE του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου σημείωνε πτώση 0,2%. Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης κατέγραφε τις μεγαλύτερες απώλειες (0,9%), ενώ κανείς από τους ευρωπαϊκούς κλαδικούς δείκτες μετοχών δεν σημείωνε κέρδη.

Η Βόρεια Κορέα

ανακοίνωσε ότι προχώρησε χθες στη δοκιμή προωθημένης βόμβας υδρογόνου για πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς, προκαλώντας την προειδοποίηση μίας «πολύ μεγάλης» στρατιωτικής αντίδρασης από τις ΗΠΑ, σε περίπτωση που απειληθεί η χώρα ή οι σύμμαχοί της.

Η μετοχή της Fiat Chrysler ήταν μεταξύ αυτών με τις μεγαλύτερες απώλειες (2,2%), μετά τη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της, Σέρτζιο Μαρκιόνε, ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει λάβει καμία προσφορά για την εταιρεία ούτε επεξεργάζεται κάποια «μεγάλη συμφωνία». Η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Novartis σημείωνε απώλειες 0,7%, μετά την ανακοίνωση ότι ο διευθύνων σύμβουλός της θα αποχωρήσει το 2018.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

πυρηνική δοκιμήΒόρεια ΚορέαχρηματιστήριοπτώσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα