Σπαγγέτι με τηγανητά κολοκυθάκια (Spaghetti alla Nerano)

Ένα εξαιρετικό δείγμα της τυπικής αλλά τόσο εκλεκτής ναπολιτάνικης κουζίνας που περιλαμβάνει απλά υλικά της περιοχής του κόλπου του Νεράνο και είναι πολύ εύκολο να το φτιάξει κανείς.

Χρησιμοποιήστε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μικρά φρέσκα κολοκυθάκια χωρίς σπόρια και τριμμένο τυρί προβολόνε, αν θέλετε να είσαστε πιστοί στην αυθεντική συνταγή.

Υλικά για τη Συνταγή

400 γραμμάρια σπαγγέτι

700 γραμμάρια κολοκυθάκια

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, χωρίς τη φλούδα

100 γραμμάρια τυρί προβολόνε, τριμμένο

1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού, πλυμένα και χοντροκομμένα

Αλατοπίπερο

κατά βούληση

Εκτέλεση

1.Αρχικά ξεπλύντε κάτω από δροσερό τρεχούμενο νερό τα κολοκυθάκια, κόψτε τα σε λεπτές φέτες (με τη βοήθεια ενός μαντολίνου ή με το χέρι) και τηγανίστε τα σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Βάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν και να φύγουν τα περιττά λάδια.

2. Στο μεταξύ βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο, ελαφρά αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente και στραγγίστε τα, κρατώντας στην άκρη ένα φλιτζάνι από το νερό του βρασμού.

3. Ζεστάνετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, βάλτε τις 2 σκελίδες σκόρδο και σοτάρετέ τις για λίγο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας και  προσέχοντας να μην καούν.

4. Βυθίστε τις φέτες κολοκυθιού στο βραστό νερό για 4 ή 5 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια πάρτε το 1/3 της ποσότητάς τους και πολτοποιήστε τα σε ένα μπλέντερ (ή μούλτι) με λίγο από το νερό του βρασμού των ζυμαρικών, για να σχηματιστεί μια κρέμα.

5. Αφαιρέστε το σκόρδο από το τηγάνι και προσθέστε την κρέμα από τα κολοκυθάκια, τις φέτες των κολοκυθιών και τα βρασμένα σπαγγέτι. Ανακατέψτε καλά και αν σας φαίνεται πολύ στεγνό το πιάτο, προσθέστε λίγο από το νερό του βρασμού των ζυμαρικών που έχει περισσέψει. Συνεχίστε το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό περίπου.

6. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίξτε το τριμμένο προβολόνε και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να λιώνει και να παίρνει κρεμώδη υφή. Αρτύστε με αλατοπίπερο, πασπαλίστε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε με λίγο επιπλέον τριμμένο προβολόνε.

Συμβουλή

Για μια επιπλέον πινελιά τραγανότητας κρατήστε στην άκρη μερικά τηγανητά  κολοκυθάκια και χρησιμοποιήστε τα για να διακοσμήσετε το πιάτο πριν το σερβίρισμα.

Διαβάστε επίσης:

Φανουρόπιτα, το νηστίσιμο κέικ της Ορθοδοξίας

Αρακάς λαδερός κοκκινιστός

Λαβράκι φούρνου, με πατάτες, ντοματίνια και ελιές Καλαμών

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σπαγγέτι, Spaghetti, Nerano,spangeti, Spaghetti, Nerano