Σκληρή κριτική από τον Ρούντι Ρινάλντι στην κυβέρνηση για τη συμφωνία με τους δανειστές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά ασκεί το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρούντι Ρινάλντι.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στον προσωπικό του ιστότοπο, ο επικεφαλής της πρώην ΚΟΕ διαμηνύει ότι «κανείς δεν είχε εντολή να αποφύγει το Grexit σβήνοντας το Greece», ενώ προειδοποιεί ότι «ο λαός θα δυστυχήσει στο έπακρο».

Αναφέρει

μάλιστα πως «η στρατηγική της ευρωπαϊκή οπτικής» του ΣΥΡΙΖΑ «χρεοκόπησε», και παρουσιάζει ως μόνη διέξοδο τον «πικρό και εξαιρετικό δύσκολο δρόμο» της κοινωνικής πάλης και αμφισβήτησης στα νέα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΟΕ ελέγχει τρεις βουλευτές της κυβέρνησης.

Ολόκληρη το κείμενο του Ρούντι Ρινάλντι.

Η «αποικία χρέους» συνεχίζεται.

Τα μνημόνια κυβερνούν την Ελλάδα.

Ο λαός θα δυστυχήσει στο έπακρο.

Το ερώτημα είναι αν η ίδια η χώρα θα επιβιώσει.

Η Βουλή μετατρέπεται σε καθ’ υπαγόρευση τυπικό πρωτοκολλητή διαταγμάτων.

Η τρόικα είναι εδώ.

Η κυβέρνηση Τσίπρα χρεώνεται ιστορικές ευθύνες με την κατάπτυστη νεοαποικιοκρατική συμφωνία-μνημόνιο που φέρνει. Δεν σώζει την χώρα, την βυθίζει ακόμα πιο πολύ. Οδηγεί τον πολιτικό φορέα σε μνημονιακή μετάλλαξη.

Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής: Από την μια, χρεοκόπησε η στρατηγική της ευρωπαϊκής οπτικής του ΣΥΡΙΖΑ που θα πετύχαινε «αμοιβαία επωφελή συμφωνία», όπως και η αντιμνημονιακή ρηχότητα που καλλιεργήθηκε με ευθύνη του, δηλαδή η λογική της ανάθεσης και της εύκολης λύσης με τους δανειστές. Από την άλλη, είναι αναγκαίος ο πικρός και εξαιρετικά δύσκολος –στην κατανόηση και στην πράξη- επαναπροσανατολισμός της κοινωνικής πάλης και αμφισβήτησης στα νέα δεδομένα.

Έτσι κι αλλιώς ο αγώνας για την διέξοδο της χώρας συνεχίζεται.

κριτική κυβέρνησηΤσίπραςΡούντι ΡινάλτνιHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα