Απεργιακές κινητοποιήσεις από ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ - ΟΤΑ ενάντια στη συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών

ΕΛΛAΔΑ

Απεργιακές κινητοποιήσεις εξήγγειλαν η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ - ΟΤΑ, για την ημέρα ψήφισης στη Βουλή της συμφωνίας κυβέρνησης - δανειστών.

Η Ομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων αποφάσισε την προκήρυξη απεργίας την ημέρα κατά την οποία θα συζητηθεί στη Βουλή η συμφωνία κυβέρνησης –

δανειστών, ενώ καλεί και στην αποψινή κινητοποίηση, στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Παράλληλα, καλεί σωματεία και ομοσπονδίες εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα να πάρουν ανάλογες αποφάσεις, προκειμένου να μην περάσει το νέο πακέτο μέτρων.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ με τη σειρά της εξήγγειλε απεργία για την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ως λαϊκό, εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει και θα μείνουμε συνεπείς στο διαρκή αγώνα διεκδίκησης που δίνουμε τα τελευταία 5 χρόνια και που σε καμιά περίπτωση δεν σταματά. Το όραμα και ο αγώνας για Κοινωνική Ασφάλιση, για Δημόσια και Δωρεάν υγεία στην υπηρεσία κυρίως των μη εχόντων, για αποδοχές που θα επιβεβαιώνουν πως ανήκουμε στην Ευρώπη και όχι στην Ουγκάντα παραμένουν ζωντανά!!!»

«Το συνδικαλιστικό κίνημα και το επόμενο χρονικό διάστημα θα αγωνιστεί για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας που «χάνονται» σε ένα «βαρέλι δίχως πάτο».

Θα αγωνιστεί με συνέπεια για τη διαγραφή του χρέους, ως τη μόνη προοπτική για την έξοδο από το «σπιράλ του θανάτου», που με απόφαση και αυτής της κυβέρνησης παραμένουμε!!!».

ΑΔΕΔΥΠΟΕ ΟΤΑαπεργίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα