Σφίγγει ασφυκτικά ο κλοιός για τους Τζιχαντιστές στη Μοσούλη – Άγριες μάχες σώμα με σώμα που θυμίζουν Στάλινγκραντ

ΚΟΣΜΟΣ

Στο Στάλινγκραντ όπου ο ναζισμός υπέγραψε τη θανατική του καταδίκη, οι μάχες γινόντουσαν σώμα με σώμα, όχι μόνο για την κατάκτηση κάποιου δρόμου, ή στενού, ή κτιρίου, αλλά για την κατάκτηση ακόμη και ενός ορόφου σε κάποιο κτίριο ή ενός δωματίου.

Χωρίς να γινόμαστε ιερόσυλοι, η κατάσταση στη Μοσούλη, που πλέον είναι το τελευταίο προπύργιο του ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, έχει πολλές ομοιότητες, στρατιωτικά τουλάχιστον, με εκείνη του Στάλινγκραντ.

Αν και οι φανατικοί τζιχαντιστές του ISIS, βλέπουν τον

κλοιό να σφίγγει ασφυκτικά γύρω τους, μάχονται σθεναρά και οι μάχες γίνονται δρόμο δρόμο, κτίριο κτίριο με τις δυνάμεις του Ιράκ να έχουν δημιουργήσει μια τανάλια γύρω από την πόλη και αργά αλλά σταθερά να ισοπεδώνουν τις θέσεις των τζιχαντιντών.

Ήδη πριν από λίγη ώρα όπως έγινε γνωστό, οι μονάδες των επίλεκτων αντιτρομοκρατικών δυνάμεων του Ιράκ εισήλθαν στον τηλεοπτικό σταθμό της Μοσούλης, καταλαμβάνοντας το πρώτο από την έναρξη της γενικής επίθεσης στις 17 Οκτωβρίου σημαντικό κτίριο στην ιρακινή μητρόπολη που βρίσκεται στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους εδώ και δύο χρόνια, ανακοίνωσε διοικητής του σώματος.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας έχουν καταφέρει να κλείσουν κάθε είσοδο και έξοδο, και από τα ανατολικά και από τα δυτικά ενώ ολοκληρώθηκε και ο ελιγμός στα βόρεια και τα νότια της πόλης, με αποτέλεσμα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους να είναι παγιδευμένοι μέσα στη Μοσούλη.

Και ενώ η τανάλια έκλεισε οριστικά ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ-Αμπάντι κάλεσε τους τζιχαντιστές να παραδοθούν, ειδεμή: «Δεν θα έχουν καμία διέξοδο και δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγουν από εμάς» είπε χαρακτηριστικά.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι εύκολα και δεν πρόκειται για περίπατο. Όπως μεταδίδει το BBC, οι ιρακινές δυνάμεις συναντούν την σθεναρή αντίσταση του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο με νύχια και με δόντια προσπαθεί να διατηρήσει το τελευταίο της προπύργιο στη χώρα εκτοξεύοντας χειροβομβίδες και πυρά.

ISISτζιχαντιστέςΜοσούληπολιορκία ΜοσούληςΙρακινές ΔυνάμειςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα