Σειρήνες πολέμου: Ο Τραμπ απασφάλισε και απειλεί

ΚΟΣΜΟΣ

Σε συνέντευξη του στους Financial Times o Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε πως «οι ΗΠΑ μπορούν να χειριστούν «άνετα» το θέμα της Βορείου Κορέας, με ή χωρίς τη βοήθεια της Κίνας.

Οι δηλώσεις του έγιναν στη σκιά της επικείμενης συνάντησης του με τον πρωθυπουργό της Κίνας στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αναλυτικά δήλωσε πως «Αν η Κίνα δεν προτίθεται να ξεκαθαρίσει το θέμα της Βορείου Κορέας, θα το κάνουμε

εμείς για αυτούς. Δεν χρειάζεται να το αναλύσω περισσότερο». Όταν ο δημοσιογράφος τον πίεσε, ρωτώντας τον αν οι ΗΠΑ μόνες τους μπορούν να χειριστούν το θέμα της Βορείου Κορέας ο Τραμπ απάντησε μονολεκτικά, λέγοντας «προφανώς».

Το Πεκίνο αποτελεί έναν εκ των μοναδικών και κυριότερων εμπορικών συμμάχων της Βορείου Κορέας, αφού μαζί τους διεξάγεται πάνω από το 90% των συναλλαγών.

Η κινητικότητα της Βορείου Κορέας έχει αυξηθεί επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό, με συνεχόμενες εκτοξεύσεις πυραύλων οι οποίες πυροδοτούν τις σχέσεις τους με τους Ιάπωνες και τους Νοτιοκορεάτες.

Η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να πραγματοποιήσει ακόμα μια δοκιμή πυρηνικών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ, με σκοπό να την επισκιάσει.

ΗΠΑΚίναΒόρεια ΚορέαΝτόναλντ ΤραμπHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα