Ρεπόρτερ του BBC ξεσπά σε κλάματα καθώς μεταδίδει ζωντανά ανταπόκριση από το αιματοβαμμένο Παρίσι (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Το BBC έχει τη φήμη του ψυχρού και αποστασιοποιημένου μέσου που μεταδίδει φλεγματικά τις ειδήσεις δίχως να παίρνει θέση. Όμως οι κανόνες είναι για να σπάνε.

Ο ρεπόρτερ του Αγγλικού δικτύου, κολοσσού παγκοσμίως στο χώρο των media, Γκράχαμ Σάτσελ, μετέδιδε ζωντανά για την πρωινή εκπομπή του BBC, «breakfast»,

από την πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι.

Η πλατεία ήταν γεμάτη με λουλούδια και με γράμματα πόνου από απλούς ανθρώπους προς τα θύματα των τρομοκρατών. Ο δημοσιογράφος ξεχείλιζε από συναισθήματα λύπης, αλλά η Αγγλοσαξονική ιδιοσυγκρασία τους και ο επαγγελματισμός του, δεν τον άφηναν να τα δείξει.

Κάποια στιγμή άρχισε να μιλά για την «ελπίδα που μοιάζει να έχει χαθεί από τη γαλλική πρωτεύουσα» και συνέχισε «Νομίζω ότι όμως χθες, η ελπίδα κάνει μια δειλή έστω επιστροφή. Ο πύργος του Άιφελ φωταγωγήθηκε, με κόκκινο λευκό και μπλε χρώμα. Είναι και αυτό ένα σημάδι».

Τότε η φωνή του σπάει. Ο Γκράχαμ γυρνάει το βλέμμα του αλλού και σκύβει το κεφάλι. Προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του, δεν το καταφέρνει όμως. Καταπίνει για να κερδίσει λίγο χρόνο ηρεμίας, αλλά η φόρτιση είναι τεράστια. Ξανασκύβει το κεφάλι και ξεσπά.

Ο Γκράχαμ έχει τρία παιδιά και όπως είπε αργότερα σκεφτόταν τι θα μπορούσε να συμβεί σε εκείνα, ή σε εκείνον, από ένα τυφλό χτύπημα. Πάντως τα σόσιαλ μίντια γέμισαν σχόλια για το ξέσπασμα του που χαρακτηρίστηκε ως μια ανθρώπινη και πολύ θερμή αντίδραση απέναντι σε ένα τέτοιο γεγονός.

BBCΓαλλίατρομοκρατίαπλατεία ΔημοκρατίαςδημοσιογράφοςκλάματζιχαντιστέςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα