Επιστολή πρόσφυγα ζητά παραλήπτη: «Σου υπόσχομαι θα σε αγαπώ για πάντα…»

ΕΛΛAΔΑ

Εκείνος σώθηκε από ναυάγιο στη Σάμο, έχασε όμως τα πράγματα του. Ανάμεσα σε αυτά είχε και μια επιστολή που έγραψε προς την γυναίκα της ζωής του με την οποία συνταξίδευε.

Ένας Σουηδός δημοσιογράφος απεσταλμένος στη Σάμο για να καλύψει την άφιξη των προσφύγων στα Ελληνικά νησιά, μόλις είχε στείλει και το τελευταίο του κείμενο για την εφημερίδα του την Aftonbladet, και έκανε μια βόλτα στην παραλία για να αποφορτιστεί από

όσα είχαν δει τα μάτια του τη μέρα εκείνη.

Κάποια στιγμή και ενώ έπεφτε ο ήλιος ένα βρεγμένο κομμάτι χαρτί ανάμεσα σε κάτι βράχια, του κίνησε την περιέργεια. Πλησίασε, το πήρε και με τη βοήθεια του φακού του κινητού του, ξεκίνησε να το διαβάζει. Δεν κατάφερε και πολλά πράγματα όμως, αφού τα γράμματα στο χαρτί, ήταν στα αραβικά.

Ο Σουηδός δημοσιογράφος, δίπλωσε προσεκτικά το χαρτί και το έβαλε στο σακίδιο του. Όταν θα επέστρεφε στη Στοκχόλμη θα έβαζε κάποιον συνάδελφο του, Άραβα να του το μεταφράσει.

Οι μέρες πέρασαν ο Σουηδός δημοσιογράφος γύρισε στη Στοκχόλμη, αλλά είχε ξεχάσει ότι μέσα στο σακίδιο του κουβαλούσε μια επιστολή. Κάποια στιγμή ενώ πληκτρολογούσε κάτι στο κομπιούτερ του στην εφημερίδα, χρειάστηκε να πάρει κάτι από το σακίδιο του. Τότε στα τυφλά, άγγιξε το διπλωμένο χαρτάκι.

Θυμήθηκε αμέσως τι ήταν. Έτρεξε στον Άραβα συνάδελφο του με το χαρτί στα χέρια και του ζήτησε να του το μεταφράσει. Όπως και έγινε. Η επιστολή ήταν γραμμένη από κάποιον «Χαμάντι» (που είναι το υποκοριστικό του Μωχαμάντ, ή του Αχμέτ) και απευθυνόταν στη σύντροφο του;, στη γυναίκα του; Σε μια γυναίκα που ονομαζόταν «Ρόουζ».

Η επιστολή έγραφε: «Ρόουζ μου, σου υπόσχομαι, θα σε αγαπώ μέχρι το τελευταίο λεπτό της ζωής μου. Σου υπόσχομαι δεν θα αφήσω τίποτα να μας χωρίσει, ότι και να γίνει. Είσαι υπέροχη όταν γελάς. Όταν με κάνεις να αισθάνομαι ζήλια. Όταν φτιάχνεις τα μαλλιά σου. Όταν με φιλάς».

Η επιστολή στοίχειωσε στο μυαλό του δημοσιογράφου. Εδώ και μέρες την έχει αναρτήσει στα σόσιαλ μίντια και ζητά από όποιον ξέρει κάτι για κάποια Ρόουζ, ή για κάποιον Χαμάντι που ναυάγησαν και σώθηκαν στη Σάμο, να επικοινωνήσει μαζί του.

επιστολή πρόσφυγαερωτική επιστολήΣουηδός δημοσιογράφοςΣάμοςΡόουζHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα