Προϋπολογισμός 2024: Σήμερα η ψήφιση και οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ψήφιση του νέου κρατικού προϋπολογισμού που καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση ως ο προϋπολογισμός του πληθωρισμού και της ακρίβειας, ο οποίος αγνοεί τις ανάγκες της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

Η πενθήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα κορυφωθεί με τη σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών, η οποία αναμένεται να είναι μετωπική και εφ’ όλης της ύλης.

Η ηχηρή διαφωνία του Αντώνη

Σαμαρά με την τροπολογία που εισάγει τη σύνδεση άδειας διαμονής με την προσφορά εργασίας σε μετανάστες μονοπώλησε τη συζήτηση στη Βουλή και θεωρείται δεδομένο ότι θα τεθεί από τους πολικούς αρχηγούς στις τοποθετήσεις τους με τον πρωθυπουργό να επιμένει στην ψήφισή της. Κυβερνητικές πηγές άλλωστε χθες ανέφεραν ότι η διαφορά μεταξύ εφάπαξ συγκεκριμένου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία υπό τον όρο της ανάκλησης και ελληνοποιήσεων είναι τόσο προφανής που περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να προβεί σε έναν απολογισμό της χρονιάς που φεύγει και να παρουσιάσει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2024. Θα αναφέρει ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις, ενώ δεν αποκλείεται να εξαγγείλει ένα νέο μέτρο για τη στήριξη των εισοδημάτων που πλήττονται από την ακρίβεια.

Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 το πρωί με τις ομιλίες των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των 9 κομμάτων και αμέσως μετά θα λάβουν το λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί. Με σειρά αντιστρόφως ανάλογη της κοινοβουλευτικής τους δύναμης θα τοποθετηθούν, ξεκινώντας από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μεταξύ της ομιλίας του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου και του πρωθυπουργού θα τοποθετηθεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης.

Θα ακολουθήσει η ονομαστική, φανερή ψηφοφορία που παραδοσιακά λαμβάνει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ευρύτερη στήριξη αναμένεται να έχουν οι δαπάνες για την εθνική άμυνα.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης: «Τέλος από 1/1 στο «πέναλτι» του 30% για τους συνταξιούχους που εργάζονται»

«Αντάρτικο» Σαμαρά: Σε ρόλο «πυροσβέστη» ο Μάκης Βορίδης

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Κρεσέντο ρατσισμού και ξενοφοβίας από την κυβέρνηση»

Keywords
Τυχαία Θέματα