Μαυροειδάκος για το επεισόδιο με τη Μάγδα Φύσσα – «Όσοι ήταν εκεί ξέρουν, αυτοί μας επιτέθηκαν» (videos)

Να ρίξει την ευθύνη στην οικογένεια του Ζακ αλλά και τη Μάγδα Φύσσα για όσα έγιναν χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, επιχείρησε σήμερα ο Στράτος Μαυροειδάκος.

Η ένταση επικράτησε μετά την απόφαση για το φονικό λιντσάρισμα του Ζακ, όταν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του πανηγύρισαν προκλητικά για την αθώωση των 4 αστυνομικών με αποτέλεσμα να ακολουθήσει επεισόδιο με τη Μάγδα Φύσσα.

Σύμφωνα με όσα έχει καταγγείλει η μητέρα του Παύλου Φύσσα ο συνδικαλιστής της αστυνομίας μετά το άκουσμα της απόφασης

κι ενώ εκείνη διαμαρτυρόταν, την απείλησε λέγοντας της «Θα τα πούμε έξω».

«Οι συνάδελφοί μου επί 3,5 χρόνια ταλαιπωρήθηκαν και λοιδωρήθηκαν. Τους φωνάζανε όλοι δολοφόνους, θυμάστε τι γινόταν. Είχα πει ότι έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Με τη βοήθεια της νομικής μας συμβούλου, της κυρίας Βαρελά η οποία ασχολήθηκε πάρα πολύ και με τη νομική της κατάρτιση κατάφερε να αποδείξε το αυτονόητο, την αλήθεια» είπε αρχικά ο Στράτος Μαυροειδάκος.

«Σε ό,τι αφορά αυτά που λέγονται, εγώ ένα έχω να σας πω, όσοι ήταν εκεί ξέρουν. Εγώ έφυγα. Η ίδια άρχισε να εξυβρίζει και διάφοροι άλλοι που ήταν εκεί. Φύγαμε με τους συναδέλφους μου. Γύρισα να κοιτάξω ποιος μας εξυβρίζει. Και επειδή κοίταξα, φάνηκε αυτό οτι κάτι κακό έκανα».

Σε ερώτηση για το αν οι άνδρες των ΥΜΕΤ προσπαθούσαν να απωθήσουν τον κόσμο για να προστατεύσουν εκείνον, αν και είπε «όχι» αρχικά, στη συνέχεια το επιβεβαίωσε λέγοντας: «Εγώ ήμουν μαζί με συνάδελφους και φεύγοντας άρχισαν να μας επιτίθενται και να μας προπηλακίζουν. Οι συνάδελφοί μου έκαναν φραγμό όπως κάνουν σε κάθε Έλληνα πολίτη».

Κάπου εκεί παρενέβη η δικηγόρος των αστυνομικών η οποία ζήτησε «να μην… αποπροσανατολίζουμε από το θετικό αποτέλεσμα αυτής της απόφασης που είναι πλήρως αθώοι οι αστυνομικοί».

«Εμείς ως Σωματείο Ειδικών Φρουρών στηρίζουμε όλους τους συναδέλφους μας που ξέρουμε ότι έχουν δίκαιο. Αν θέλουν κάποιοι να μας το απαγορεύσουν δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Εμείς θα είμαστε «παρών» σε όλες τις δικαστικές αίθουσες…» είπε ο Στράτος Μαυροειδάκος.

Ένταση μετά την αθώωση των αστυνομικών στη δίκη του Ζακ.

Η Μάγδα Φύσσα καταγγέλει τραμπουκισμό από τον πρόεδρο του σωματείου των ειδικών φρουρών Στράτο Μαυροειδάκο αμέσως μετά την αθώωση των συναδέλφων του. Ένταση και μεταξύ της οικογένειας και των δυναμεων των ΜΑΤ. pic.twitter.com/5KpESTZaiN

— Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης (@litsardakis) May 3, 2022

Ο Δημήτρης Οικονόμου σε αυτό το σημείο υπερασπίστηκε κι εκείνος τους αστυνομικούς λέγοντας «Πρώτα από όλα οι αστυνομικοί είναι εν υπηρεσία εκεί. Και τέλος πάντων οι αστυνομικοί δεν μπορούν να είνα σάκος του μποξ για κανέναν».

«Πρώτα από όλα οι αστυνομικοί είναι εν υπηρεσία εκεί. Και τέλος πάντων οι αστυνομικοί δεν μπορούν να είνα σάκος του μποξ για κανέναν» είπε ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ.

«Η αστυνομία δεν έχει κάποιο ρατσιστικό μένος ή ομοφοβία»

Στη συνέχεια η ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη μίλησε για μια υπόθεση που «στη ρίζα της προκαλεί ντροπή» επιμένοντας ωστόσο στο αρχικό αφήγημα της αστυνομίας που έκανε λόγο για τοξικοεξαρτημένο άτομο. «Ακόμη μια φορά ένας νέος διαφορετικός άνθρωπος φτάνει να πεθαίνει και να κειτέται στο πεζοδρόμιο», κάνοντας λόγο για ανθρώπους του περιθωρίου.

Στην συνέχεια κόντρα σε όσα έχουν αποδεχθεί αδιαμφισβήτητα από τις τοξικολογικές εξετάσεις του Ζακ Κωστόπουλου, έκανε λόγο για… χρήση ουσιών.

Η Εβίτα Βαρελά είπε ότι δεν υπήρχε κανένα ρατσιστικό κίνητρο στο λιντάρισμα του Ζακ με την ψυχολόγο να της απαντά:

«Διαφωνείτε ότι ήταν ένας άνθρωπος που ζούσε στο περιθώριο; Που είχε πέσει στα ναρκωτικά;»

Η Εβίτα Βαρελά επέμεινε ότι «Ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος ήταν ένας νέος ακτιβιστής, αλλά εκείνη την ημέρα κανείς δεν αντιλήφθηκε τη σεξουαλική του ταυτότητα, κανείς δεν αντιλήφθηκε τι συνέβη και έπρεπε να συλληφθεί ο δράστης ενός αυτώφωρου πλημμελήματος, κακουργήματος, όπως και να το κάνουμε…».

«Όπως και να έχει αυτός ο άνθρωπος για να βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση ήταν ένας άνθρωπος που δεν μπορούσε να ενταχθεί κάπου. Δεν μπορέσαμε σαν κοινωνία να τον αγκαλιάσουμε. Δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς ότι ήταν ένας διαφορετικός άνθρωπος…» απάντηση η Κανδαράκη.

«Οι αστυνομικοί δεν γνωρίζαν τη σεξουαλική ταυτότητα του δράστη του συγκεκριμένου περιστατικού, τις γενικότητες όλες τις άλλες, ποιος είναι και τι κάνει και αν εντάσσεται στην κοινωνία… Η αστυνομία είναι πολλές φορές με ανθρωπιστικό ρόλο δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, και επ ουδενί δεν έχουμε κάποιο ρατσιστικό μένος ή ομοφοβία…» ειπε παρεμβάινοντας ο Στράτος Μαυροειδάκος.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ξεσπάει η μητέρα της τρίχρονης – «Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια»

Χανιά: Άστεγος κάηκε ζωντανός μέσα σε σπίτι που πήρε φωτιά (Photo)

Κορωνοϊός – Πλεύρης: Από 1η Ιουνίου οι αποφάσεις για τις μάσκες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προκαλεί, Μαυροειδάκος, Μάγδα Φύσσα – Όσοι,prokalei, mavroeidakos, magda fyssa – osoi