Πρεσβεία των ΗΠΑ στον Λίβανο: «Φύγετε τώρα που μπορείτε» – Προτρέπει τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στον Λίβανο προτρέπει τους Αμερικανούς «να φύγουν τώρα, που οι πτήσεις παραμένουν διαθέσιμες, λόγω της απρόβλεπτης κατάστασης ασφαλείας».

Μια επικαιροποιημένη ειδοποίηση ασφαλείας την Παρασκευή παρείχε εκτενείς συμβουλές σχετικά με τις δυνατότητες της πρεσβείας κατά τη διάρκεια μιας κρίσης και προειδοποιήσεις στους Αμερικανούς που επιλέγουν να παραμείνουν στον Λίβανο να «έχουν ένα σχέδιο δράσης για καταστάσεις

κρίσης που δεν βασίζεται στην κρατική βοήθεια των ΗΠΑ».

«Η καλύτερη στιγμή για να φύγεις από μια χώρα είναι πριν από μια κρίση, αν είναι δυνατόν. Οι εκκενώσεις αμάχων από μια ξένη χώρα με τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ είναι σπάνιες. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα εκκενώσει ιδιώτες πολίτες των ΗΠΑ και τα μέλη των οικογενειών τους σε κατάσταση κρίσης», ανέφερε η προειδοποίηση. 

«Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί εκκένωση με τη βοήθεια του στρατού των ΗΠΑ, η εστίασή μας θα είναι να βοηθήσουμε τους πολίτες των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ γενικά δεν μπορεί να παρέχει μεταφορά εντός της χώρας κατά τη διάρκεια μιας κρίσης. Αυτό περιλαμβάνει τη μεταφορά στα σημεία αναχώρησης», συνέχισε.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αύξησε το ταξιδιωτικό συμβουλευτικό επίπεδο για τον Λίβανο την περασμένη εβδομάδα στο Επίπεδο 4: Μην ταξιδεύετε.

Διαβάστε επίσης:

Νέα επίθεση του Ισραήλ στον ΟΗΕ μετά το ψήφισμα για τη Γάζα: «Ντροπή σας!»

«Απόψε ξεκινάμε την εκδίκηση» λέει σύμβουλος του Νετανιάχου

FT: Πενθήμερη κατάπαυση του πυρός για να απελευθερώσει ομήρους ζήτησε η Χαμάς και αρνήθηκε το Ισραήλ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρεσβεία, ΗΠΑ, Λίβανο, Φύγετε, – Προτρέπει, Αμερικανούς,presveia, ipa, livano, fygete, – protrepei, amerikanous