Πώς βλέπει το Russia Today το deal με τη Fraport: «Η Ελλάδα προς πώληση, οι Γερμανοί ελέγχουν 14 αεροδρόμια»

ΚΟΣΜΟΣMEDIA

Ως την «πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα» χαρακτηρίζει το Russia Today την πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport –Κοπελούζου.

«Η γερμανική επιχείρηση πλέον αποκτά τον έλεγχο 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας», σχολιάζει το ρωσικό δίκτυο, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μέρος του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων ύψους 86 δις ευρώ, που απαίτησαν οι πιστωτές από την Αθήνα.

«Το

συμβόλαιο, ύψους 1,23 δις ευρώ, δίνει στον διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης τον έλεγχο των αεροδρομίων για 40 χρόνια. Στη συμφωνία συμπεριλαμβάνονται οι αερολιμένες δημοφιλών τουριστικών προορισμών, όπως της Κέρκυρας, της Μυκόνου, της Ρόδου και της Σαντορίνης».

Παράλληλα το ρωσικό δίκτυο, αναπαράγοντας tweet του από τις 19 Αυγούστου, υπενθυμίζει ότι η συμφωνία αποτελεί μέρος του μνημονίου που υπογράφηκε το καλοκαίρι, σχολιάζοντας: «η Ελλάδα προς πώληση».

Greece for sale: Germans to run Greek regional airports as part of bailout deal http://t.co/DHLyWWoLb3 pic.twitter.com/JvfLYmouHW

— RT (@RT_com) August 19, 2015

Russia TodayιδιωτικοποίησηΕλλάδαFraportαεροδρόμιαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα