Πως ένας Έλληνας κορόιδεψε δεκάδες Καναδούς, επινοώντας ένα ατύχημα

ΚΟΣΜΟΣ

O Έλληνας ομογενής Στέλιος Ψαρουδάκης υποστήριξε πως έκοψε τον λαιμό του από συρματόπλεγμα κατά τη διάρκεια ορεινής ποδηλασίας στην πόλη Κάλγκαρι του Καναδά και στη συνέχεια ζήτησε οικονομικές δωρεές μέσω μιας διαδικτυακής εκστρατείας στο GoFundMe.

Μόνο που όσα ισχυρίστηκε δεν είχαν γίνει ακριβώς έτσι... Ο 37χρονος είχε πει ψέματα και τελικά παραδόθηκε ενώ οι αρχές είχαν ήδη εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Κατηγορείται για απάτη ύψους 5.000 δολαρίων και δημόσια εξαπάτηση.

«Όντως ήρθε σε επαφή με συρματόπλεγμα αλλά δεν οδηγούσε ποδήλατο και ήταν σε διαφορετική

τοποθεσία όταν το έπαθε», σχολίασε η αστυνομία, σημειώνοντας πως ο τραυματισμός έγινε ενώ ο Ψαρουδάκης βρισκόταν σε ιδιωτική τοποθεσία, όπου τον είχαν προσκαλέσει.

Ο 37χρονος είχε δημοσιεύσει πολλές φωτογραφίες στο Ιντερνετ από τον τραυματισμό του, που έλεγε πως έπαθε στο μονοπάτι στο Κάλγκαρι. Παράλληλα ζητούσε δωρεές 8.000 δολαρίων μέσω του GoFundMe.

Ωστόσο η συγκεκριμένη καμπάνια αργότερα αποσύρθηκε όταν η εταιρία έλαβε τα πρώτα σχετικά παράπονα. Άλλοι ποδηλάτες άρχισαν να αμφισβητούν την ιστορία του Ψαρουδάκη, παρατηρώντας πως οι λεπτομέρειες δεν κολλάνε μεταξύ τους. Η καμπάνια είχε συγκεντρώσει περίπου 800 δολάρια πριν τερματιστεί για να ξεκινήσουν έρευνες.

Ο Ψαρουδάκης είχε πει πως στις 5 Ιουλίου κι ενώ έκανε ποδήλατο στο μονοπάτι, πατώντας στα πεντάλ, έπεσε επειδή μπλέχτηκε σε ένα συρματόπλεγμα που ήταν ανάμεσα σε δύο δέντρα. Στη συνέχεια υποστήριξε πως αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κοπεί ο λαιμός του από τη μια άκρη στη άλλη σε μερικά σημεία σε βάθος μεγαλύτερο του μισού εκατοστού- και να αποκτήσει μελανιές στην πλάτη και πληγή στο συκώτι από την πτώση. Όπως είπε, μαζί ήταν ένα φίλος που τον βοήθησε να πάει στο νοσοκομείο και άφησαν πίσω το ποδήλατο αλλά την επόμενη μέρα που πήγαν να το πάρουν δεν το βρήκαν. Μάλιστα έδειξε επανειλημμένα τις πληγές του στα κανάλια, ανάμεσά τους και στο CBC News.

Τα 8.000 δολάρια που ζητούσε μέσω του GoFundMe λέει πως τα ήθελε για να αγοράσει νέο ποδήλατο, να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα και να πάρει επίσης αυτόματες κάμερες, τις οποίες θα δώριζε στα μονοπάτια για ποδηλάτες στην περιοχή.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στέλιος Ψαρουδάκης έχει κάνει καμπάνιες μέσω ίντερνετ για συγκεντρώσει χρήματα.

Τον Ιούνιο του 2016, σε άλλη καμπάνια ζητούσε λεφτά να πάρει πίσω το τσιουάουα του, το οποίο υποστήριζε ότι το έσκασε από το σπίτι και το περιμάζεψαν ως αδέσποτο οι αρχές του Κάλγκαρι.

Τον Μάρτιο του ίδιου έτους, ζητούσε δωρεές για να αγοράσει έπιπλα για να τα δώσει σε οικογένεια που είχε ανάγκη.

Τον Μάιο ζητούσε δωρεές για την εκ νέου ανέγερση του Fort McMurray, μετά την πυρκαγιά που έπληξε την Αλμπέρτα. Η εκστρατεία τερματίστηκε έχοντας συγκεντρώσει μόλις 10 δολάρια.

Στέλιος ΨαρουδάκηςΚαναδάςGoFundMeHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα