Πορτοκάλογλου: Αυτό δεν ήταν κυβέρνηση, ήταν παρωδία της Αριστεράς

ΕΛΛAΔΑ

Τη δημιουργία πλειοψηφικού ευρωπαϊκού μετώπου ανεξαρτήτως των κομμάτων, προτείνει ο συνθέτης και τραγουδιστής Νίκος Πορτοκάλογλου, επιτιθέμενος με σκληρά λόγια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή» και τον Κωνσταντίνο Ζούλα, έκανε λόγο για κωμικοτραγωδία, ενώ μίλησε και για τις επιθέσεις που δέχτηκε.

Στη ερώτηση πιο θα ήταν το ιδανικό αποτέλεσμα των εκλογών απαντάει: «Ένα πλειοψηφικό ευρωπαϊκό μέτωπο ανεξαρτήτως των κομμάτων που θα το συγκροτήσουν.

Διότι είναι φανερό πια ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχουν ρεαλιστές και λαϊκιστές. Το ιδανικό, λοιπόν, θα ήταν ένα μέτωπο των ρεαλιστών Ευρωπαίων που θα απομονώσουν τους θαυμαστές των δικτατόρων. Διότι, αν το σκεφτείς, αυτό ζήσαμε στην τελευταία Bουλή. Τον τόνο έδωσαν θαυμαστές του Χίτλερ, του Στάλιν και του Μάο. Είμαστε η μόνη χώρα που οι ναζιστές αποκαλούνται πατριώτες και οι σταλινικοί προοδευτικοί».

Σχετικά με την Ευρώπη έκανε λόγο για ψευδοδίλλημα στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί οι νέοι, ενώ εκτίμησε πως το συνδετικό υλικό μεταξύ των λαών της Ευρώπης είναι οι κοινοί κανόνες.

«Με πονά όταν βλέπω ένα αντιευρωπαϊκό ρεύμα στα νέα παιδιά. Τα έχουν ποτίσει με ένα ψευτοδίλημμα. Εμείς από τη μια, οι Ευρωπαίοι απέναντι. Προφανώς δεν είμαστε ίδιοι με τους Γερμανούς. Αλλά είναι ίδιοι οι Ιταλοί με τους Εγγλέζους; Οι Πορτογάλοι με τους Φινλανδούς; Αν κάτι μας συνδέει είναι κάποιοι κανόνες. Ας τους τηρήσουμε λοιπόν, κι ας ξαναβρούμε τη δική μας ταυτότητα, συμφωνώντας στα αυτονόητα. Ουδείς αρνείται ότι η Ευρώπη έχει προβλήματα. Το κοινωνικό κράτος πριονίζεται. Αλλά είναι από τα ελάχιστα μέρη στον πλανήτη που υπάρχει Δημοκρατία, ελευθερία λόγου και Τύπου, δωρεάν παιδεία και υγεία, επιδόματα ανεργίας. Δες τι συμβαίνει γύρω μας. Πόλεμος, φωτιά και μεσαίωνας. Το να σου βρωμάει, λοιπόν, η Ευρώπη και να προτιμάς Μαδούρο και Πούτιν είναι απλώς τρέλα ή τεράστια υποκρισία. Είναι σαν να σε φιλοξενούν σε μια έπαυλη και επειδή δεν σου αρέσουν οι κουρτίνες ή τα φωτιστικά να απειλείς ότι θα μείνεις στο κοτέτσι».

Νίκος ΠορτοκάλογλουΚυβέρνησηΑριστεράσυνέτευξηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα