Πολιτικό χάος στην Ιαπωνία: Πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο

ΚΟΣΜΟΣ

Στη διάλυση του κοινοβουλίου της Ιαπωνίας προχωρεί ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε, ο οποίος προχωρά σε πρόωρες εκλογές μέσα στον Οκτώβριο.

Ο Άμπε ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη διάλυση του κοινοβουλίου στις 28 Σεπτεμβρίου, την ίδια στιγμή που πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο στόχος του Ιάπωνα πρωθυπουργού είναι διττός.

Από τη μία πλευρά ο Άμπε επιδιώκει να επεκτείνει την πρωθυπουργία του και πέρα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

του 2020 που θα διεξαχθούν στο Τόκιο και από την άλλη να λάβει νωπή λαϊκή εντολή για τη συνέχιση της πολιτικής οικονομικής και νομισματικής χαλάρωσης που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, γνωστή και ως «Abenomics».

Σε δεύτερο επίπεδο, και με το ζήτημα της Βόρειας Κορέας να είναι ανοιχτό, ο Άμπε θέλει να προχωρήσει σε αναθεώρηση του συντάγματος της χώρας, που θα του επιτρέψει να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες.

Ο Άμπε έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αυξήσει το φόρο κατανάλωσης από 8% σε 10%, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι τα επιπλέον έσοδα θα πάνε σε δωρεάν φροντίδα για παιδιά 3-5 ετών.

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις δίνουν ως καθαρό φαβορί τον Άμπε, ωστόσο, αναμένεται να συγκρουστεί σφοδρά με την κυβερνήτη του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, η οποία δηλώνει αποφασισμένη να ανατρέψει την κυριαρχία Άμπε.

ΙαπωνίαΆμπεπρόωρες εκλογέςοικονομίαστρατιωτικές δαπάνεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα