Ακροδεξιά και… ομοφιλόφυλη η ηγέτης του AfD

ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχητικό κρίνεται το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών που έφερε το ακροδεξιό κόμμα AfD στην τρίτη θέση, σημειώνοντας αξιοσημείωτη αύξηση των ποσοστών του. Ποια όμως είναι η Alice Weidel ή αλλιώς, η γυναίκα που έκανε το AfD τρίτο κόμμα στη Γερμανία, ανατρέποντας κάθε προγνωστικό που ήθελε τη Μέρκελ να επικρατεί με άνεση έναντι των αντιπάλων της;

Η Alice Weider έχει εργαστεί στην Goldman Sachs,

την Allianz Global Investors, την Bank of China αλλά και τη γερμανική ιντερνετική εταιρεία Rocket Internet. Έχει ζήσει έξι χρόνια στην Κίνα και μιλά άπταιστα Αγγλικά και Κινέζικα.

Παρά τις ακροδεξιές πεποιθήσεις της, η Weidel δηλώνει ομοφιλόφυλη, έχοντας μάλιστα αποκτήσει και δυο παιδιά που μεγαλώνει με τη σύντροφό της. Τάσσεται ανοιχτά κατά του ρατσισμού παρά το γεγονός ότι την ίδια στιγμή αποκαλεί τους μετανάστες αμόρφωτους, ενώ κατά το παρελθόν είχε δηλώσει ότι η νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλοφίλων στη Γερμανία είναι χάσιμο χρόνου.

Η Weidel ανέλαβε την ηγεσία του AfD τον περασμένο Μάιο, από κοινού με τον 76χρονο Alexander Gauland, όταν το κόμμα ενίσχυσε τον ακροδεξιό χαρακτήρα του. Κεντρική πολιτική γραμμή της Weidel είναι η οικονομία, με απώτερο στόχο της, την έξοδο της Γερμανίας από το ευρώ.

Στο εξής η Weidel θα ηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης επηρεάζοντας σημαντικά τις θέσεις του γερμανικού πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης τόσο σε θέματα που αφορούν τις αλλαγές της ευρωζώνης όσο και στα ελληνικά ζητήματα.

Weidelομοφιλόφυληακροδεξιό κόμμαAfDεκλογέςΓερμανίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα