Πόλεμος στο Ισραήλ – Γάζα: Γιατρός λυγίζει, αντικρίζοντας νεκρούς τον πατέρα και τον αδερφό του (Video)

Ένας γιατρός στο νοσοκομείο της Γαζας είδε νεκρούς τον πατέρα και τον αδερφό του την ώρα που ο ίδιος προσπαθούσε να βοηθήσει άλλα θύματα του πολέμου.

Ο γιατρός εργαζόταν στη μονάδα τραυμάτων του νοσοκομείου αλ-Σίφα όταν αντίκρισε τα άψυχα σώματα τους. Οι άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών στο διαμέρισμά τους. Οι λέξεις μπροστά σε αυτά τα πλάνα είναι φτωχές και ασήμαντες…

Ο άνθρωπος ξεσπά σε λυγμούς και οι συνάδελφοί του γύρω του τον αγκαλιάζουν και τον απομακρύνουν. Προσπαθούν να τον παρηγορήσουν.

«Πρέπει να συνέλθεις.

Να πεις ευχαριστώ στον Θεό» του λέει ένας γιατρός, που προσπάθησε να του δώσει κουράγιο, λέγοντας ότι ο πατέρας του πήγε στο Χατζ (ετήσιο προσκύνημα στη Μέκκα) μόνος του επειδή ήξερε. Σου είπε «δεν θέλω να το αναβάλλω και να σε περιμένω. Αρνήθηκε να αναβάλλει το Χατζ και είπε “όχι, θέλω να πάω τώρα”. Και ήρθε σε εμάς, τον εξετάσαμε και πήγε και γύρισε πίσω», του είπε ο συνάδελφός του.

Τουλάχιστον 2.750 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 9.700 έχουν τραυματιστεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας ότι 58 σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1.250 τραυματίστηκαν στη Δυτική Όχθη.

Ανάμεσά τους, 11 ήταν Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με το Συνδικάτο Παλαιστινίων Δημοσιογράφων. Συνολικά οι νεκροί και από τις δύο πλευρές ξεπερνούν τους 4.000 από τις 7 Οκτωβρίου.

@aljazeeraenglish This is the moment a doctor in #Gaza sees the bodies of his father and brother arrive at the trauma unit at al-Shifa Hospital. They had been killed by an #Israeli air strike on their apartment building. #palestine #gazastrip #gazacity #israel #gazapalestine #palestiniantiktok ♬ original sound – Al Jazeera English

Διαβάστε επίσης:

Μπαράζ ρουκετών της Χαμάς σε Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ – Εκκενώθηκε το κοινοβούλιο, βουλευτές τρέχουν στα καταφύγια (Video)

Νετανιάχου: Προειδοποιεί Ιράν και Χεζμπολάχ να μην εμπλακούν – Η Χαμάς είναι σαν τη ναζιστική Γερμανία

«Μπουκάλα» έμεινε ο Ζελένσκι: Του έριξε «άκυρο» το Ισραήλ – «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για επίσκεψη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ισραήλ – Γάζα, Γιατρός, Video,polemos, israil – gaza, giatros, Video