Ποια είναι η μουσουλμάνα καλλονή που έγινε σύμβολο της εξεγερμένης Αμερικής (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Μια φωτογραφία της πριν από δέκα χρόνια έγινε σύμβολο που κυκλοφόρησε σε χιλιάδες πανό στους δρόμους της Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης των γυναικών ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ.

Η μουσουλμάνα Munira Ahmed από το Κουίνς είχε φωτογραφηθεί από τον Ridwan Adhami με ένα χιτζάμπ στα μαλλιά το οποίο ήταν η αμερικανική σημαία, κοντά στο Ground Zero.

Συγκεκριμένα, η Munira Ahmed είχε ποζάρει το 2006 στη μνήμη της τρομοκρατικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους. Την φωτογραφία της χρησιμοποίησε

ο καλλιτέχνης Shepard Fairey και την έκανε σύμβολο με τίτλο «We The People».

«Είναι μια τιμή για όλα όσα συμβολίζει. Είναι αντι-όλα. Αυτή η εικόνα λέει «Είμαι το ίδιο αμερικανίδα με εσάς». Είμαι αμερικανίδα και μουσουλμάνα και είμαι περήφανη για τις δύο ταυτότητές μου», είπε η 32χρονη Munira Ahmed στον Guardian.


«Το πορτρέτο του Shepard Fairey και η φωτογραφία του Ridwan Adhami θέτουν το ίδιο ερώτημα: Τι σημαίνει να είσαι μουσουλμάνος και αμερικανός όταν οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε πολλές διενέξεις στις μουσουλμανικές χώρες», γράφει ο Guardian.

«Στόχος μας ήταν να κάνουμε μια βαρυσήμαντη δήλωση. Πήραμε λοιπόν αυτή τη φωτογραφία που είχα τραβήξει κοντά στο Ground Zero και μεγεθύναμε το μήνυμά της: «Είμαστε εδώ, είμαστε μουσουλμάνοι, είμαστε Νεοϋορκέζοι και είμαστε στην πατρίδα μας», εξήγησε ο Ridwan Adhami.

Στο βάθος αυτής της φωτογραφίας φαίνεται ένα κτίριο το οποίο ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνει ο Guardian.

Τέλος, ο Shepard Fairey καταλήγει:«Αυτή η εικόνα με το χιτζάμπ στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας είναι πολύ δυνατή γιατί θυμίζει στους ανθρώπους ότι η θρησκευτική ελευθερία είναι ιδρυτική αρχή των ΗΠΑ και ότι η Αμερική πάντα φιλοξενούσε όσους είχαν πέσει θύματα θρησκευτικού φανατισμού στις χώρες καταγωγής τους».

μουσουλμάναΚαλλονήσύμβολοΑμερικήΗΠΑΝτόναλντ ΤραμπHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα