Πληροφορίες για πρωτοβουλία Τσίπρα στο παρά ένα (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πληροφορίες εδώ και λίγη ώρα θέλουν τον πρωθυπουργό να ετοιμάζεται για νέα πρωτοβουλία εντός της μέρας με στόχο μια βιώσιμη λύση πριν την εκπνοή του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές αν πρόκειται για ανταπόκριση στην πρωτοβουλία Γιούνκερ την οποία απέρριψε χθες ή για κάποια άλλη πρωτοβουλία, η οποία πάντως θα περιλαμβάνει και την αναζήτηση δέσμευσης για το χρέος.

Σε αυτές τις

πρωτοβουλίες αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος λέγοντας πως «εντός της ημέρας φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός, στα πλαίσια της δικής μας επιλογής, εντός της Ευρώπης με όχι το θανατηφόρο πακέτο Γιούνκερ, αναζητά λύση και πιστεύω εντός της ημέρας θα αναλάβει ισχυρές πρωτοβουλίες γι αυτό το ζήτημα".

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο Α. Μητρόπουλος σημείωσε πως: «Εδώ και καιρό αρκετά στελέχη και εγώ έχουμε ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο κορυφής για να αποτρέψουμε τις χειρότερες καταστάσεις, στα πλαίσια της δικής μας πρότασης που λέμε “όχι” στα μέτρα, “ναι” στο ευρώ».

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Peter Spiegel των «Financial Times», ο οποίος επικαλείται ανώτατο αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας δεν επανεξετάζει την πρόταση Γιούνκερ «στο παρά πέντε», αλλά ενδέχεται να προτείνει κάτι άλλο το απόγευμα:

Sr #Greece off'l denies to me that @atsipras reconsidering 11th-hr @JunckerEU offer. But Athens may propose something else this afternoon

— Peter Spiegel (@SpiegelPeter) June 30, 2015

πρωτοβουλίαδιαπραγματεύσειςσυμφωνίαΔημοψήφισμαΤσίπραςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα