«Κόντρα» στη Βουλή για την αναφορά Θεοχάρη περί επιστροφής στη δραχμή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στελέχη του Μαξίμου μαζί με εκπροσώπους του Γενικού Λογιστήριου του Κράτους δουλεύουν για τη δραχμή», κατήγγειλε ο Χάρης Θεοχάρης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού επιτέθηκε στη κυβέρνηση για το δημοψήφισμα της Κυριακής λέγοντας πως με πραξικοπήματα, ψέματα και απειλές σπέρνει τους σπόρους του εθνικού διχασμού.

«Έχετε θέσει τον εαυτό σας απέναντι από τη χώρα. Ή η χώρα θα καταστραφεί ή εσείς.

Σας το λένε όλοι, ότι το δημοψήφισμα συνεπάγεται με έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Δεν πιστεύετε εμάς. Πιστέψτε τον Ρέντσι και τον Μοσκοβισί».

«Αλλάξατε τον νόμο για το δημοψήφισμα με ΠΝΠ μετά όμως την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Αυτό είναι το ήθος της Αριστεράς. Θα αλλάξετε και τον νόμο για τις εκλογές μετά την προκήρυξή τους;» συνέχισε την επίθεση του προς την κυβέρνηση ο Χάρης Θεοχάρης, καλώντας τους πολίτες «να πουν “ναι” στην Ελλάδα και “όχι” στον διχασμό και στις ουρές της ντροπής».

Τα όσα κατήγγειλε ο Χάρης Θεοχάρης προκάλεσαν την αντίδραση της παριστάμενης αναπληρώτριας υπουργού Θεανώς Φωτίου, αλλά και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Ολομέλεια, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης απάντησε πως η κυβέρνηση αποδοκιμάζει πλήρως τα όσα ακούστηκαν, χαρακτήρισε τις καταγγελίες Θεοχάρη «ωμά ψεύδη», λέγοντας ότι δεν έχουν καμία βάση.

Η έντονη αντίδραση αυτή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε λίγο αργότερα και σε ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν "Ντροπή και τίποτα άλλο".

Στην ανακοίνωση-απάντηση για τα όσα είπε ο βουλευτής του Ποταμιού για τα «περί δραχμής» ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του αναφέρει χαρακτηριστικά: "Η σημερινή δήλωση του κ. Θεοχάρη, εκτός από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αποτελεί μνημείο ανευθυνότητας, πόσο μάλλον όταν είναι εκπρόσωπος ενός κόμματος το οποίο ευαγγελίζεται την “ευθύνη”. Ντροπή και τίποτα άλλο".

ΘεοχάρηςΒουλήΔημοψήφισμαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα