Politico: Στα μέσα Μαΐου η συμφωνία Ελλάδας-Θεσμών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ακύρωση του Eurogroup που ήταν προγραμματισμένο για την Μ. Πέμπτη, από τον πρόεδρό του και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας ήταν ένα πισωγύρισμα αλλά δεν ήταν θανατηφόρο χτύπημα για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, γράφει το Politico.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το επόμενο στάδιο της συμφωνίας είναι πιθανό να επιτευχθεί στα μέσα Μαΐου. Αυτές οι τακτικές καθυστερήσεων είναι συνηθισμένες και κάτι που έχουμε ξαναδεί ανάμεσα στην Ελλάδα

και τους δανειστές της, γράφει το περιοδικό.

Η Ελληνική κυβέρνηση, γράφει το Politico, κατηγορείται ότι θέτει λανθασμένα χρονοδιαγράμματα μόνο και μόνο για να τα σπάσει και να φανεί σκληρή στο εσωτερικό ακροατήριο. Την ίδια στιγμή, μετά από 7 χρόνια διαπραγματεύσεων και προγραμμάτων διάσωσης οι δανειστές δεν είναι διατεθειμένοι για ένα χαμηλής ποιότητας συμβιβασμό.

Πηγή του Politico από την Ολλανδική κυβέρνηση είπε ότι αυτό που επιθυμούν είναι η ποιότητα της συμφωνίας και όχι η ταχύτητα.

Τα μεγέθη της διαφωνίας είναι σχετικά μικρά γράφει το περιοδικό, η Ελλάδα και οι δανειστές της, μάχονται για 3,6 δισ. των προληπτικών μέτρων, τα οποία το ΔΝΤ και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες απαιτούν να ληφθούν από την Ελλάδα σε περίπτωση που η χώρα δεν καταφέρει να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι αυτό δεν είναι δίκαιο και τονίζει ότι ήρθε ο χρόνος για να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, κάτι στο οποίο είναι απολύτως αντίθετη η Γερμανία, και ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι αυτή η συζήτηση είναι πιθανή αλλά την εναποθέτει στο μέλλον.

χρέοςδιαπραγματεύσειςσυμφωνία Ελλάδα θεσμώνEurogroupHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα