Παραδικαστικό: «Καθ’ οδόν» προς τη φυλακή η Αντωνία Ηλία

Στο εφετείο και συγκεκριμένα στον εισαγγελέα έκδοσης και στην συνέχεια στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών αναμένεται να οδηγηθεί η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, η οποία έχει καταδικαστεί για το διαβόητο παραδικαστικό κύκλωμα και κατάφερε επί 19 χρόνια να μείνει εκτός φυλακής, παρά την καταδίκη της.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Εφετείο, η Αντωνία Ηλία, αναμένεται να οδηγηθεί στις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών, προκειμένου να εκτίσει την ποινή των 13 χρόνων για την οποία έχει καταδικαστεί ερήμην, για ξέπλυμα βρώμικου

χρήματος.

Η Αντωνία Ηλία, συνοδευόμενη από δύο αστυνομικούς της Ιντερπόλ προσγειώθηκε χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με αεροσκάφος από την Μεγάλη Βρετάνια.

Η μεγάλη… φυγοδικία

Η Αντωνία Ηλία φυγοδικούσε από το 2005 στην Αγγλία και κατάφερε επί 19 χρόνια να μπλοκάρει συνεχώς την έκδοσή της στην Ελλάδα.

Η Αντωνία Ηλία έχει καταδικαστεί ομόφωνα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών για τη συμμετοχή της στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα και συγκεκριμένα καταδικάστηκε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η πρώην ανακρίτρια αρχικά το 2005 διέφυγε στο εξωτερικό και στη συνέχεια συνελήφθη και φυλακίστηκε τον Μάιο του 2011 από τις βρετανικές αρχές.

Αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2012 με περιοριστικούς όρους και φορώντας βραχιολάκι. Παρ΄ όλα αυτά, κατάφερε να καθυστερεί μέχρι και σήμερα την επιστροφή της στην Ελλάδα, ζητώντας πολιτικό άσυλο από τις βρετανικές αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Αστυνομικά πρωτόκολλα: Από το ελληνικό «το περιπολικό δεν είναι ταξί» στο βρετανικό «μπείτε να σας πάω σπίτι με ασφάλεια»

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Χρόνια ψυχιατρικά προβλήματα επικαλείται ο δολοφόνος – Τι αναφέρει στο υπόμνημα (video)

Geo.fr: Δύο ελληνικές παραλίες στις 15 καλύτερες της Ευρώπης (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα