ΠΑΣΟΚ: Η στρατηγική Ανδρουλάκη δείχνει… βουλή – Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που θα ανακοινώσει την Κυριακή

Την εικόνα ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να οδηγήσει στην θεσμική και αποτελεσματική άσκηση αντιπολίτευσης θέλει να δείξει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές. 

«Η πολιτική στάση του ΠΑΣΟΚ θα φέρει αποτελέσματα» 

Μπορεί – προς το παρόν – η πεποίθηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ πως η πρόταση δυσπιστίας, η συζήτηση στη Βουλή,

αλλά και οι παραιτήσεις των Υπουργών Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου θα έφερναν δημοσκοπικούς καρπούς να μην επιβεβαιώθηκε από τις πρώτες δημοσκοπικές μετρήσεις αλλά αυτό δε σημαίνει ότι στο Κίνημα θα αλλάξουν την στρατηγική τους.

Και η στρατηγική δεν είναι άλλη από το να παρουσιαστεί το ΠΑΣΟΚ ως το μοναδικό αντιπολιτευόμενο κόμμα του προοδευτικού χώρου, το οποίο μπορεί να αποτελέσει απειλή και στρατηγικό αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας. Εκτός από την κυβέρνηση, από κοντά στην επιθετική γραμμή βρίσκεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως λένε στη Χαριλάου Τρικούπη οι παρεμβάσεις τους και οι ενέργειές τους κινούνται σε αντιδιαστολή με αυτές του Κασσελάκη, ο οποίος εμπλέκει τα Τέμπη με τη σύζυγο του πρωθυπουργού. «Το ΠΑΣΟΚ κινείται υπεύθυνα, σοβαρά και αυτά αποδίδουν. Η πολιτική στάση, θα φέρει αποτελέσματα». Για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ διαβλέπουν «τραμπική φιλοσοφία», η οποία δίνει άλλοθι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνεται η επικοινωνία της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ θα περνάει μέσα από τη Βουλή και τις – σχεδόν σε καθημερινή βάση – παρεμβάσεις του Νίκου Ανδρουλάκη. Σήμερα Παρασκευή θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η επερώτηση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με θέμα: «Αδιαφανής, μεροληπτική υπέρ λίγων και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος η χάραξη και εκτέλεση της οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας». μετά τη συζήτηση θα τοποθετηθεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Κεντρική Επιτροπή και ανακοινώσεις υποψηφίων 

Ένα από τα κεντρικά πολιτικά μηνύματα του Ανδρουλάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή πως «εάν ο ελληνικός λαός εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ ως την ισχυρή, αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, όλα θα αλλάξουν ραγδαία την επόμενη κιόλας ημέρα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει τη στρατηγική του κόμματος για τις ευρωκάλπες, οι οποίες είναι οι πιο σημαντικές – από τότε που ανέλαβε την ηγεσία – για το μέλλον του κόμματος. 

Όπως έγραψε στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα στην Κεντρική Επιτροπή θα παρουσιαστούν και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο του κόμματος. Αυτά τα πρόσωπα είναι οι ήδη ανακοινωθέντες: Νίκος Παπανδρέου, Γιάννης Μανιάτης, Κώστας Τσουκαλάς, Κώστας Χρυσόγονος, Όλγα Μαρκογιαννάκη, Ρόζα Βρεττού, Ηλίας Κικίλιας, Παναγιώτης Δημόπουλος, Μαρία Δαφέρμου.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται να ανακοινωθούν: Δανάη Τσάκαλου, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Τσούμας, Σάκης Αρναούτογλου, Λευτέρης Καρχιμάκης, Βασίλης Σκουντής, Παναγιώτης Γκανιάτσος, Έφη Κουτεντάκη, Χριστίνα Αλίρη, Χριστίνα Φοροπούλου.

Υποψήφιοι θα είναι ακόμη ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του αγωνιστή της Δημοκρατίας Γρηγόρη Λαμπράκη (ήταν υποψήφιος και στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές), ενώ κοντά στην υποψηφιότητά του με το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

Τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, παραμένει άγνωστο το τι θα γίνει στο τέλος καθώς υπάρχουν εσωκομματικές αντιδράσεις με την πιθανή υποψηφιότητά του.

Στην Κεντρική Επιτροπή θα ανακοινωθούν τρεις επιτροπές για τις ευρωεκλογές: το πολιτικό κέντρο, η οργανωτική και η επιτροπή επικοινωνίας.

Τέλος, όπως είναι φυσικό οι παρεμβάσεις του Ανδρουλάκη σε Βουλή και μέσα ενημέρωσης, αλλά και οι περιοδείες του στην Αττική αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα θα συνεχιστούν. Σε ό,τι έχει να κάνει με το μεγαλύτερο λεκανοπέδιο της χώρας, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο δημοσκοπικό πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης:

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τηλεδιάσκεψη με 2.500 αστυνομικούς για την ενδοοικογενειακή βία

ΣΥΡΙΖΑ: Ανάκαμψη και δυναμική βλέπει ο Κασσελάκης – Τι λέει η Κουμουνδούρου για τις δημοσκοπήσεις

Συνέδριο ΝΔ: Οι τρεις συν ένας στόχοι του Μητσοτάκη ενόψει και των ευρωεκλογών

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, Ανδρουλάκη …, Κυριακή,pasok, androulaki …, kyriaki