Παπαδημούλης: Υπάρχει αισιοδοξία για μια καλή συμφωνία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβληματισμός στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το πλαίσιο της συμφωνίας που θα μπορούσε να περάσει χωρίς να απορριφθεί από το κόμμα αλλά και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό απότο πρωί ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με υπουργούς και στελέχη του κόμματος του στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκτός από τον Γιάννη Βαρουφάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, έφτασαν και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου,

η οποία στην τελευταία Πολιτική Γραμματεία επέκρινε πιθανή υποχωρητικότητα και χειρισμούς της διαπραγμάτευσης, αλλά και ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος στην ίδια συνεδρίαση υποστήριξε ότι είναι καλύτερο να υπάρξει μια συμφωνία με υποχωρήσεις, από μια ρήξη με χρεοκοπία.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε: «Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα καταλήξουμε σε μια καλή συμφωνία και φυσικά αυτή θα στηριχτεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η συμφωνία θα στηριχτεί και από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όπως ανέφερε, ενημερώθηκε αναλυτικά από τον πρωθυπουργό, αντάλλαξαν απόψεις και σημείωσε ότι το πλαίσιο των στόχων έχει περιγραφεί με απόλυτη σαφήνεια από τον πρωθυπουργό, στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο του Economist κάλεσε τους εταίρους να προσχωρήσουν στο ρεαλισμό.

Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε τα σημεία συγκλίσεων και των αποκλίσεων, ξεκαθάρισε δε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. «Διαπραγματευόμαστε για μια ενιαία συμφωνία με ενιαίες προϋποθέσεις. Μία συμφωνία λύση στο πρόβλημα που θα διασφαλίζει την ανάπτυξη και την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές» είπε ο πρωθυπουργός.

Δ. ΠαπαδημούληςΑ. ΤσίπραςσυμφωνίαδιαπραγματεύσειςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα