Το μυστικό για να κερδίσει η Ρεάλ Μαδρίτης τον Ολυμπιακό: Κλειδώστε το Σπανούλη στα αποδυτήρια (Video)

ΑΘΛΗΤΙΚA

Η «αγωνία» για το Βασίλη Σπανούλη και τα τρίποντα του είναι διάχυτη τόσο ανάμεσα στους παίκτες, όσο και στον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία θα παίξει ο Ολυμπιακός την Κυριακή.

Όμως ο προπονητής της Πάμπλο Λάσο έχει τη λύση και την «αποκάλυψε» στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε νωρίτερα.

«Κόουτς Λάσο πώς μπορείτε να σταματήσετε έναν παίκτη σαν τον Σπανούλη;» ρωτήθηκε ο τεχνικός

των Μαδριλένων.

«Πώς να σταματήσουμε τον Σπανούλη; Καλή ερώτηση...», αποκρίθηκε εκείνος, πριν τον διακόψει ο Σφαιρόπουλος για να θυμίσει τη φράση του Στιβ Γιατζόγλου όταν τον ρωτούσαν πώς μπορεί κάποιος να σταματήσει τον Νίκο Γκάλη. «Τον σταματάς μόνο αν τον κλειδώσεις στα αποδυτήρια», ήταν η... συμβουλή του «ερυθρόλευκου» προπονητή στον Λάσο που απάντησε: «Μην λες τέτοια γιατί είναι το γήπεδο μας και έχω τα κλειδιά» και πρόσθεσε : «Ο Σπανούλης είναι ένας πολύ καλός παίκτης, που έχει την ποιότητα για τα τελευταία λεπτά. Ξέρετε... Μπορώ να σταματήσω τον Σπανούλη. Μπορώ! Θα βάλουμε πέντε παίκτες πάνω του, αλλά θα μας σκοτώσει αυτός ο κύριος (σ.σ έδειξε πιο δίπλα του τον Πρίντεζη). Σεβόμαστε τον Σπανούλη, αλλά και όλο τον Ολυμπιακό».

Στο μεταξύ κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου οι προπονητές των δύο αυριανών φιναλίστ, Γιάννης Σφαιρόπουλος του Ολυμπιακού και Πάμπλο Λάσο της Ρεάλ, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια ο ένας για τον αντίπαλο του άλλου και τόνισαν ότι θα πρέπει αν φτάσουν στο μάξιμουμ της ομαδικής απόδοσης για να κατακτήσουν τον τίτλο.
«Είμαι υπερήφανος και ευτυχισμένος που καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό. Είμαστε υπερήφανοι γιατί η ομάδα μας έχει λάβει μέρος στα πέντε από τα τελευταία επτά φάιναλ φορ κι αυτό δίνει ικανοποίηση σε όλους στον ολυμπιακό. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα φαβορί, μία ομάδα που σεβόμαστε, μία ομάδα που είναι χαρακτηριστικά ευρωπαϊκή. Το αποδεικνύουν οι τρεις παρουσίες της σε τελικούς τα ισάριθμα τελευταία χρόνια. Η Ρεάλ είναι φαβορί, παίζουν στο γήπεδό τους, αλλά κι εμείς ξέρουμε πώς να παίζουμε με ομάδες που είναι φαβορί» ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Πάμπλο Λάσο αναφέρθηκε στο προ διετίας τελικό στον Λονδίνο το 2013 όπου ο Ολυμπιακός του στέρησε τον τίτλο στον τελικό. «Αύριο θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Πρόπερσι ήταν τελικός, πέρυσι βρεθήκαμε στα πλέι οφ. Θα πρέπει να παίξουμε το καλύτερο δυνατό μπάσκετ από πλευράς μας την Κυριακή. Κάθε χρόνο οι συνθήκες αλλάζουν».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε ότι « είναι πολύ μεγάλη η χαρά που φτάσαμε σε έναν τέτοιο τελικό. Είναι ο τρίτος μας σε 4 χρόνια. Σε μια χρονιά που δεν αρχίσαμε καλά, με δυσκολίες και τραυματισμούς σημαντικών παικτών. Ένας τελικός είναι πάντα ένας τελικός. Η Ρεάλ παίζει πολύ καλά και θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για να νικήσουμε»

Ο Γκουστάβο Αγιόν της Ρεάλ είπε ότι «είναι τιμή που συμμετέχω σ' αυτό το φάιναλ φορ. Πρέπει να κάνουμε ένα τέλειο παιχνίδι για 40 λεπτά απέναντι στον Ολυμπιακό για να μπορέσουμε να νικήσουμε. Το ξέρουμε αυτό».

ΟλυμπιακόςΡεάλ ΜαδρίτηςΒ. ΣπανούληςΠάμπλο ΛάσοΓιάννης ΣφαιρόπουλοςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα