Παπαδημούλης: Την Ελλάδα θα τη βγάλει από την κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης λέγοντας χαρακτηριστικά: "Η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα. Μετά από δύο χρόνια ολοκληρώνεται μία αξιολόγηση, που υλοποιεί τουλάχιστον το 70% του τρίτου μνημονίου, που θα είναι και το τελευταίο".

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα

Αξία, προσθέτει μάλιστα πως: "Σηματοδοτεί μία νέα περίοδο πολιτικής και οικονομικής σταθεροποίησης και εξασφαλίζει, πολύ πιο συγκεκριμένα από ό,τι το 2012, τον «οδικό χάρτη» για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Τώρα προέχει η ταχύτερη δυνατή επιστροφή στην ανάπτυξη, οι επενδύσεις και η μείωση της ανεργίας. Τα πολύ δύσκολα είναι ήδη πίσω μας" καταλήγει σχετικά ο κ.Παπαδημούλης.

Παράλληλα ερωτηθείς για τις πλέον νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η Αριστερά, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως: "Αρκετά από τα μέτρα είναι σκληρά και το γνωρίζουμε. Η κυβέρνηση όμως, ακριβώς επειδή δεν είναι νεοφιλελεύθερη, προσπαθεί όσο μπορεί να κατανέμει δικαιότερα τα βάρη. Εξάλλου, ποτέ η κυβέρνηση δεν κρύφτηκε πίσω από την συμφωνία του καλοκαιριού και ποτέ δεν εξωράισε τις δυσκολίες που αυτή έχει. Οι ψηφοφόροι, τους οποίους επικαλείστε, αποφάσισαν την Ελλάδα να την βγάλει από την κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι το παλιό, φθαρμένο και αμαρτωλό πολιτικό σύστημα, που προκάλεσε τη χρεωκοπία και την κρίση. Σε αυτό τον αγώνα, υπάρχουν ασφαλώς και λάθη, γίνονται και αστοχίες. Αγωνιζόμαστε να βγάλουμε «τα κάστανα από τη φωτιά» που προκάλεσε μία κακή διακυβέρνηση δεκαετιών. Και γι' αυτό οφείλουμε καθημερινά να γινόμαστε καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι. Και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε" υπογραμμίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

ΠαπαδημούληςEurogroupνεοφιλελεύθερες πολιτκέςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα