Σκουρλέτης: Το θέμα των εργασιακών σχέσεων είναι κάτι παραπάνω από κόκκινη γραμμή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το θέμα των εργασιακών σχέσεων είναι κορυφαίο ζήτημα για την κυβέρνηση μας, είναι κάτι παραπάνω από κόκκινη γραμμή. Δεν θα αποδεχθούμε επιδείνωση των εργασιακών επί των ημερών μας και εκείνο που επιδιώκουμε είναι να περιορίσουμε δραστικά την αποδιάρθρωση της αγοράς εργασίας, βελτιώνοντας τη θέση των εργαζομένων» τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά ο υπουργός Ενέργειας τόνισε πως «όλα δείχνουν πως μέσα στο τρέχον έτος θα έχουμε πραγματικά σημάδια ανάκαμψης. Διαμορφώνονται συνθήκες μετά από χρόνια έτσι ώστε

η οικονομία να μπει σε μια σταθερή τροχιά ανάκαμψης» είπε.

Επίσης, σημειώνει ότι «η κυβέρνηση στο τομέα της ενέργειας κατήγαγε δύο μεγάλες νίκες. Διαφύλαξε τον δημόσιο χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ και κατάργησε το νόμο για τη μικρή ΔΕΗ" και προσθέτει ότι «στον τομέα της ενέργειας δεν πρόκειται να υπάρξει καμία άλλη ιδιωτικοποίηση εκτός του ΔΕΣΦΑ». Για το θέμα των offshore ο κ. Σκουρλέτης δηλώνει ότι "η τροπολογία βοηθά στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου" και επιτίθεται στη ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά «μάλλον αυτό που ακούγεται ανάμεσα στον κόσμο έχει βάση, πως είναι δηλαδή το κόμμα των offshore».

H στάθμιση των πραγματικών στοιχείων που προκύπτουν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης οδηγεί στο συμπέρασμα πως μπαίνουμε σε μια νέα φάση για την οικονομία. Ο προσδιορισμός του ορίου 15% για τις δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους, τα χρήματα της εκταμίευσης που θα κατευθυνθούν για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους προμηθευτές του, οι συσσωρευμένες ανάγκες των τελευταίων ετών, σε συνδυασμό με τα ώριμα επενδυτικά σχέδια και την αποκατάσταση ενός κλίματος σταθερότητας δημιουργούν ένα αναπτυξιακό μείγμα.

Σχολιάζοντας τη σχέση της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ με τη σοσιαλδημοκρατία ο υπουργός σημείωσε ότι ενώ η κινητικότητα και οι προβληματισμοί στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία μετά από χρόνια παρουσιάζουν σήμερα ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον... αναπτύσσεται ένας προβληματισμός, που εμπεριέχει το σπέρμα μιας πρώτης αμφισβήτησης των πολιτικών λιτότητας... η εγχώρια εκδοχή της σοσιαλδημοκρατίας δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει τον βηματισμό της και να παρακολουθεί την ευρωπαϊκή κινητικότητα. Στην πραγματικότητα, οι εν Ελλάδι σοσιαλδημοκράτες, σε ένα μεγάλο μέρος τους κινούνται στον αστερισμό της Νέας Δημοκρατίας» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σκουρλέτηςκόκκινη γραμμήεργασιακές σχέσειςoffshoreHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα