Πανούσης: Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώνει τα σπασμένα της μετανάστευσης (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις δυσκολίες αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη με πρώτο σταθμό τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

«Δεν είμαι υπουργός γραφείων, είμαι υπουργός ανοιχτών χώρων. Δεν ζω με έγγραφα, αλλά με εικόνες και διάλογο», τόνισε ο υπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης,

ενώ όσον αφορά στην αναδιάρθρωση της αστυνομίας ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν στοχευμένα και προσεκτικά βήματα με συναίνεση. «Είμαι κατά των βιαστικών και πελατειακών κινήσεων, επειδή το θέλει ένας βουλευτής, ένας υπουργός, ένας δήμαρχος ή ένας παράγοντας» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το ζήτημα του μεταναστευτικού, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε ότι το ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί στην Ελλάδα, καθώς και ότι δεν έχει δει θαρραλέα μέτρα από την πλευρά της Ευρώπης.

«Η Ελλάδα μπορεί και οφείλει να προσφέρει όλη την ανθρωπιστική βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν δει το θάνατο και έχουν ζήσει το φόβο. Από εκεί και πέρα όμως δημιουργούνται προβλήματα. Δεν μπορεί μια χώρα 10 εκατομμυρίων να έχει επτά εκατομμύρια αλλοδαπούς», ανέφερε ο Γ. Πανούσης.

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ο υπουργός επεσήμανε: «Η Ελλάδα δεν έχει προκαλέσει τη μετανάστευση και δεν μπορεί να πληρώνει συνεχώς τα σπασμένα. Πρέπει να ενισχύσουμε την αστυνόμευση. Ούτε αστυνομοκρατία ούτε πογκρόμ ούτε σκούπες. Μακριά από μένα αυτά τα πράγματα».

Γ. Πανούσηςμετανάστευσηαναδιάρθρωση αστυνομίαςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα