Πάνος Βλάχος: Ένας καλλιτέχνης που «ξύνει» πληγές και φέρνει… αμηχανία – Οι στίχοι που εξόργισαν Άδωνι και Πορτοσάλτε (Videos)

Αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς της γενιάς του, ενώ το πολυδιάστατο ταλέντο του εξαπλώνεται και στον χώρο της μουσικής.

Ο λόγος για τον Πάνο Βλάχο ο οποίος μέσα από καυστικούς στίχους στα τραγούδια του συχνά σχολιάζει ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, χωρίς να διστάζει να επεκτείνεται και στον χώρο της πολιτικής, ενίοτε.

Ήταν θέμα χρόνου, λοιπόν, ο αιρετικός λόγος του να προκαλέσει εντάσεις και αντιδράσεις…

Οι στίχοι που εξόργισαν Άδωνι και Πορτοσάλτε

Διασκευάζοντας τους στίχους ενός κομματιού των Villagers of Ioannina City, ο Πάνος Βλάχος τραγούδησε «Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε», προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση τόσο του δημοσιογράφου όσο και του υπουργού Υγείας.

«Τί κρίμα! Ο Πάνος Βλάχος είναι ένας πράγματι ταλαντούχος ηθοποιός ο οποίος όμως θεώρησε εξυπνάδα να τραγουδήσει από σκηνής αυτό: δηλ “να μας βάλουν εμένα και τον @ArisPortosalte σε ένα σάκο…” δηλ να μας σκοτώσουν;;; Και αυτό λέγεται χιούμορ; Και αν αύριο ένας τρελός όντως το κάνει; Τί θα λέει ο κ. Βλάχος στις οικογένειές μας “ζητώ συγγνώμη;”. Κρίμα κρίμα κύριε Βλάχε!» έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Άρη Πορτοσάλτε να γνωστοποιεί ότι πρόκειται να καταθέσει μήνυση και αγωγή.

Τί κρίμα! Ο Πάνος Βλάχος είναι ένας πράγματι ταλαντούχος ηθοποιός ο οποίος όμως θεώρησε εξυπνάδα να τραγουδήσει από σκηνής αυτό: https://t.co/hdIypLh9cG δηλ «να μας βάλουν εμένα και τον @ArisPortosalte σε ένα σάκο…» δηλ να μας σκοτώσουν;;; Και αυτό λέγεται χιούμορ; Και αν αύριο…

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) February 11, 2024 «Λερώνετε κάθε τι όμορφο»

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Πάνος Βλάχος είχε γίνει πάλι θέμα συζήτησης με αφορμή την τοποθέτησή του αναφορικά με τους δημοσιογράφους και τον ρόλο τους.

«Έχετε την τάση να λερώνετε κάθε τι όμορφο» ήταν η φράση που είχε πει σε ρεπόρτερ, προκαλώντας θυμό και αγανάκτηση στους εργαζόμενους των media, κυρίως.

Ανατρέχοντας, ωστόσο, κανείς στην πορεία του Πάνου Βλάχου θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που επιδιώκει συχνά να περάσει τα δικά του μηνύματα μέσω της τέχνης του με δηκτικό, και πολλές φορές καυστικό λόγο.

«Υπαρκτή ανυπαρξία… πατρίς, θρησκεία, υποκρισία»

«Μια σου φταίει η αναρχία, δυο η πατριαρχία», «σε όποιον πέταξε τρικάκια του περνάτε βραχιολάκια, μα βαράτε παλαμάκια σ’ όποιον π**αγε παιδάκια», «αγκαλιάζεις το μαυράκι μόνο αν ξέρει μπασκετάκι», «Τι κι αν είσαι βιαστής, τι κι αν καταδικαστείς, ένα πράγμα σε γλιτώνει, οι φίλοι σου να είναι γόνοι», «Αν δεν φέρνεις αντιρρήσεις στις μεγάλες κυβερνήσεις κι άμα έχεις και λεφτά τη γλιτώνεις πάραυτα», «Υπαρκτή ανυπαρξία… πατρίς, θρησκεία, υποκρισία», αποτελούν λίγους μόνο από τους στίχους του καλλιτέχνη στην προσπάθειά του να περιγράψει τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και τη «σαπίλα της κοινωνίας».

Με αφοπλιστικό χιούμορ και «εύστοχες» ρίμες, ο Πάνος Βλάχος κατορθώνει -μεταξύ άλλων- με τα έργα του να ενεργοποιεί στον ακροατή την ενσυναίσθηση και να «ξύνει» πληγές, προκαλώντας πολλές φορές αμηχανία, ακόμα και συγκίνηση.

«Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού» άφησε ιστορία

Η καριέρα του, ωστόσο, δεν περιορίζεται στη μουσική σκηνή και την τηλεόραση. «Ένα τυχαίο γεγονός, μια νύχτα με αστέρια, που βρέθηκε αναρχικός σε λάθος μπάτσου χέρια» ακούμε τους θεατές να τραγουδούν μαζί με τον Πάνο Βλάχο στο τέλος της sold out θατρικής παράστασης «Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού» με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Μια παράσταση που άφησε ιστορία, καθώς μετά από τρεις άκρως επιτυχημένες σεζόν, μια περιοδεία με κατάμεστα θέατρα σε όλη την Ελλάδα, διθυραμβικές κριτικές και πολλά βραβεία, αποθεώθηκε από 250.000 θεατές πανελλαδικά.

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, το έργο «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» ξεχώρισε για το ιδιαίτερο χιούμορ του και τον προκλητικό κοινωνικό του λόγο, σχολιάζοντας τη βία, την αυθαιρεσία της εξουσίας και την πολιτική διαφθορά, τη στιγμή που οι στίχοι του Πάνου Βλάχου σε συνδυασμό με τη ζωντανή μουσική του Βάιου Πράπα κατόρθωσαν να απογειώσουν την παράσταση αυτή θεατρικά, προκαλώντας το κοινό να κοιτάξει κατάματα αλήθειες -αν μη τι άλλο- άβολες!

Ποιος είναι ο Πάνος Βλάχος

Γεννημένος στη Βούλα στις 10 Μαρτίου του 1985, και με καταγωγή από την Καλοσκοπή Φωκίδας, ο Πάνος Βλάχος σπούδασε στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, δουλεύοντας για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε ναυτιλιακή εταιρία.

Συνέχισε τις σπουδές του στο «Νέο ελληνικό θέατρο» του Γιώργου Αρμένη και ξεκίνησε να εργάζεται επαγγελματικά ως ηθοποιός.

Το καλοκαίρι του 2014 έπαιξε στην Επίδαυρο τον ρόλο του Ξανθία, στους Βατράχους του Αριστοφάνη, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του σε επιτυχημένες σειρές, όπως: «Η Ζωή της Άλλης», «Οι Βασιλιάδες», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και «Αγγελική».

Το 2015, ο Πάνος Βλάχος πήρε την τολμηρή απόφαση να κυνηγήσει το όνειρο του στην Αμερική κι έτσι την άνοιξη του 2016, εργάζεται ως ηθοποιός στην πρώτη του παράσταση, το “Mistero Buffo” του Dario Fo. Τον ίδιο καιρό δίνει την πρώτη του συναυλία στη Νέα Υόρκη μαζί με τους Lauren Wright και Peyton Tucker που έχουν κάνει μαζί ένα σχήμα, στον μουσικό χώρο Silvana Harlem, ενώ μετρά ακόμα μια δουλειά, εκτός συνόρων που δεν είναι άλλη από τη σειρά του Netflix «Selena», όπου υποδύθηκε έναν νεαρό φωτογράφο.

Φέτος, το κοινό απολαμβάνει τον Πάνο Βλάχο σε ακόμα μια υπέροχη δουλειά και συγκεκριμένα, στη σειρά της Cosmote TV, «17 κλωστές» όπου πρωταγωνιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Αναδιώτης: «Η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία – Η επιθυμία κάποιου δεν είναι και δικαίωμά του στη ζωή» (Video)

Όλγα Κιουρτσάκη-Φώτης Λώσης: Εξώδικο στα ΜΜΕ – Τι απαγορεύει στο εξής το ζευγάρι

Viral στο TikTok ο Καρβέλας με Βίσση και Πάνια – «Αννίτα, ο πρώην μας» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα