Πακιστάν: Δήμαρχο... μέσα από την φυλακή θα έχει η μεγαλύτερη πόλη της χώρας

ΚΟΣΜΟΣ

Μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου θα ελέγχεται μέσα από ένα κελί φυλακής. Ο μελλοντικός νέος δήμαρχος της πόλης Καράτσι και πρώην βουλευτής, Waseem Akhtar, βρίσκεται για παραπάνω από έναν μήνα στην κεντρική φυλακή της πόλης και δεν υπάρχει η πιθανότητα να αποφυλακιστεί σύντομα.

Κατηγορείται για έναν μεγάλο αριθμό εγκλημάτων, μεταξύ άλλων για την υποκίνηση ταραχών σε ολόκληρη την πόλη τον Μάιο του 2007 και για την παροχή ιατρικής περίθαλψης σε καταζητούμενους τρομοκράτες.

Η κράτηση του στην φυλακή είναι μέρος της συνεχώς εντονότερης σύγκρουσης μεταξύ των δυνάμεων

ασφαλείας και του Muttahida Qaumi Movement (MQM), ένα πολιτικό κόμμα που έχει κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή τoου Καράτσι για δεκαετίες παρόλο που ο αρχηγός του ζει αυτοεξόριστος στo Λονδίνο.

Το MQM έθεσε τον Akhtar ως την επιλογή του για τον δήμαρχο που θα εκλεγεί τον Δεκέμβρη – μια θέση που την έχει σίγουρη, καθώς το κόμμα έχει τον απόλυτο έλεγχο του συμβουλίου του Μητροπολιτικού Δημοτικού Συμβουλίου του Καράτσι, το οποίο εκλέγει τον δήμαρχο μεταξύ των μελών του την Τετάρτη.

Η Nasreen Jalil, ένας γερουσιαστής του MQM, δήλωσε πως ο Akhtar θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τεράστια πόλη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων μέσα από την φυλακή.

«Αυτό μπορεί να συνεχιστεί για πολύ καιρό, οπότε θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση να τον αφήσουν να έχει ένα γραφείο στην φυλακή» δήλωσε.

Δήμαρχο μέσα από την φυλακήΠακιστάνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα